Nova vest
Fudbal

Petak, 10.11.2017.

16:40

Ćavi: Gotovo je, umoran sam, postaću trener

Legendarni vezni igrač i kapiten Barselone Ćavi Ernandes završava igračku karijeru na kraju ove sezone i namerava da postane trener.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ćavi: Gotovo je, umoran sam, postaću trener
Getty Images

Ćavi ima 37 godina i igra za katarski Al Sad od odlaska iz Barselone za koju je igrao skoro dvadeset godina.

"Ovo će mi biti poslednja sezona kao fudbaleru. Imam plan da dobijem licencu za trenera kada se penzionišem, koja bi mi omogućila da nastavim igru kao trener. Primetio sam da mi forma opada i da se posle utakmica osećam više umorno, ali i da mi je potrebno više vremena za oporavak", rekao je Ćavi Diario sportu.

Sa "Blaugranom" je osvojio sve što se može osvojiti, uključujući četiri Lige šampiona, a u najboljim godinama je doživeo da Španija osvoji titulu prvaka sveta u Južnoj Africi.

"Uživao sam i imao mnogo sreće tokom svoje karijere u kojoj su me zaobilazile povrede, ali posle mnogo divnih godina vremen je da se to sve privodi kraju", dodao je Ernandes koji je sa Španijom i Barsom osvojio ukupno 31 trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve