Nova vest
Fudbal

Petak, 10.11.2017.

12:27

Zvezdina odbrana najbolja na svetu!

Statistički parametri su nedvosmisleni — Crvena zvezda trenutno ima najbolju odbranu na svetu, ako je kriterijum broj primljenih golova.

Izvor: SM

Autor: SM

Zvezdina odbrana najbolja na svetu!
Foto/fkcrvenazvezda

Treneri često ističu da sve polazi od dobre odbrane, a da ta teza pije vodu, dokaz je i ovogodišnja ekipa odnosno rezultati Crvene zvezde.

Poseban pečat igri Crvene zvezde ove sezone daje čvrstina odbrane, pa je po broju primljenih golova u odnosu na prvenstvene mečeve najuspešnija na svetu!

Niko ređe u šampionatima širom planete ne vadi loptu iz mreže od izabranika Vladana Milojevića.

Crveno-beli su u dosadašnjih 16 kola primili samo tri gola. Barselona je po broju primljenih golova u Primeri do minulog kola bila poput Zvezde, ali posle gola koji je postigla Sevilja, Crvena zvezda je pretekla katalonski klub. Čvrste odbrane ove sezone imaju i Boka juniors, Porto, Penjarol...

Osim domaćeg prvenstva, Crvena zvezda svoju odbrambenu moć dokazuje i u Evropi.

Tako su Vujadin Savić i drugovi u četiri meča grupne faze Lige Evrope primili samo dva gola, interesantno oba na Marakani, dok je mreža sačuvana u Kelnu, odnosno Londonu. Zahvaljujuću ovom podatku, Crvena zvezda se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli svoje grupe, i ozbiljan je pretendent da to mesto i zadrži.

U Ligi Evrope učestvuje 48 ekipa, Crvena zvezda deli treće mesto po snazi odbrane sa bugarskim Ludogorecom i moldavskim Šerifom. Ekipe čija se mreža tresla samo po jednom su Kopenhagen i Salcburg.

Ipak, kada se uračunaju i domaće prvenstvo i grupne faze evropskih takmičenja, Crvena zvezda je lider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve