Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.11.2017.

20:33

Obi Mikel: Odbio sam torbu punu novca

Nigerijac Džon Obi Mikel rekao je da je jedan menadžer neimenovanog kluba pokušao da ga "ukrade" ostalim klubovima, tako što mu je ponudio "torbu punu novca".

Izvor: B92

Autor:B92

Obi Mikel: Odbio sam torbu punu novca
Getty Images

Za Džona Obija Mikela su bili zainteresovani brojni veliki evropski klubovi, Arenal, Real Madrid i Barselona, posle njegove dobre igre za Nigeriju na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

On je 2005. godine, dok je bio član norveškog Lina, potpisao privremeni ugovor sa Mančester junajtedom, ali je 2006. godine ipak prešao u Čelsi.

"Menadžeri su mi obećavali sve. Jedan je došao u moj hotel i doneo mi torbu punu novca. Ne sećam se šta je rekao, koji klub predstavlja, ali sećam se aktovke. U njoj je bilo 70.000 dolara, a to mi je dao uz ponudu da potpišem neki ugovor, pre nego što je rekao: 'Potpiši ovde i dobićeš mnogo više'", rekao je Obi Mikel, preneo je Skaj.

"Bio sam u iskušenju. Nikada nisam video toliko novca. Rekao sam sekretaru FS Nigerije, a on mi je rekao da ignorišem tog menadžera i obećao je da ću preći u najbolji klub. Posle turnira sam otišao kući, a onda sam u Abudži ponovo video tog sekretara, koji mi je rekao da prelazim u Junajted. Moj otac je bio srećan, ali je majka plakala pošto tako mlad idem u inostranstvo", dodao je fudbaler kineskog Tjencin TEDA.

On je jedan od najtrofejnijih fudbalera Čelsija, sa kojim je osvojio dve šampionske titule, Ligu šampiona, Ligu Evropa, četiri FA kupa, dva Liga kupa i Komjuniti Šild.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve