Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.11.2017.

09:55

Veliki okršaj Hrvatske i Grčke, Azuri pred ispitom

Fudbaleri na ovakvim utakmicama postaju heroji ili tragičari svojih država jer ulog je veliki – plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Veliki okršaj Hrvatske i Grčke, Azuri pred ispitom
Getty Images

Pred nama su odlučujući mečevi koji će nam pokazati koje ćemo 32 selekcije gledati na najvećem sportskom planetarnom dešavanju.

Poznato je 23 učesnika na Mundijalu naredne godine, a među njima je i naša selekcija, Srbija, koja uspela direktno da se plasira kao pobednik grupe D.

Osam od devet najbolje plasiranih drugih selekcija u Evropi plasiralo se u baraž, a na žrebu 17. oktobra u Cirihu odlučeno je ko će sa sa kim sastati.

Reprezentacija Hrvatske, koja je bila druga u grupi I, igraće sa neugodnom Grčkom, Italijani će se za prolaz boriti sa Švedskom, Danska i Republika Irska će u direktnom okršaju odlučiti ko će na SP, dok će “koplja ukrstiti“ Švajcarska i Severna Irska.

Evropske kvalifikacije većini su najzanimljivije, međutim narednih dana igraju se odlučujuće utakmice i na drugim kontinentima.

Kompetnu temu o najavi ovih utakmica možete pročitati u našoj temi – Baraž – Veliki okršaj Hrvatske i Grčke, "Azuri" pred ispitom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve