Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.11.2017.

21:11

Đukić: Velika injekcija samopouzdanja

Trener Partizana Miroslav Đukić istakao je posle pobede nad Skenderbegom da je ona izuzetno važna za njegov tim.

Izvor: AK

Autor: AK

Đukić: Velika injekcija samopouzdanja
Foto: StarSport

Crno-beli su nadigrali albanskog rivala 2:0 u četvrtom kolu Lige Evrope i napravili veliki korak ka proleću u Evropi.

"Zadovoljan sam, čestitam igračima na borbi, na svemu. Nije bilo lako protiv tvrde ekipe Skenderbega. Uspeli smo da pobedimo i uzmemo tri boda u divnom ambijentu i nastavimo borbu za Evropu. Pred našom publikom pokušaćemo da ovo zaokružimo protiv Jang Bojsa i da se plasiramo u dalje takmičenje. Ekipa je odigrala odčično. Velika injekcija samopouzdanja, vrlo bitna pobeda za nas", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Partizan je do prve pobede u Ligi Evrope ove sezone stigao golovima Zorana Tošića iz slobodnog udarca u 39. minutu, te Leandrea Tavambe posle nesebičnog proigravanja Ognjena Ožegovića u 66.

"Znali da će biti teška i tvrda utakmica, znali smo da će odlučiti malo detalji. Mislim da je (Zoran) Tošić otvorio utakmicu tim slobodnim udarcem. Bilo je posle lakše, mogli smo da igramo mirnije i da hvatamo protivnika na kontranapad. Povlačenje posle vođstva je neka normalna reakcija kad te protivnik pritisne da moraš da se povučeš. Mi imamo ekipu koja može da trči kontranapade", dodao je trener Partizana.

Partizan će u sledećem kolu biti oslabljen neigranjem Tošića, zbog žutog kartona protiv Skenderbega.

"Svaki gubitak je velik za nas, ali najbitnije je da ekipa funkcioniše dobro, ekipa može da zameni bilo kog pojedinca", ocenio je Đukić.

Crno-beli u sledećem kolu igraju protiv Jang Bojsa 23. novembra u Humskoj 1. Partizan ima dva boda više od Švajcaraca pa bi pobedom pred "grobarima" izborili plasman u narednu fazu takmičenja.

"Imaćemo finale protiv Jang Bojsa i zavisićemo samo od nas. To je bitna činjenica, jer ćemo pred našim navijačima rešavati sudbinu", zaključio je trener srpskog šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve