Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.10.2017.

17:00

Tošić u trileru doneo pobedu Partizanu nad Borcem!

Fudbaleri Partizana pobedili su Borac na gostujućem terenu u doslovce poslednjem trenutku golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca sa 2:1.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Tošić u trileru doneo pobedu Partizanu nad Borcem!
StarSport

Prvi gol na meču je postigao Leandre Tavamba koji je na ovoj utakmici bio rezervista i ušao je u drugom poluvremenu. On je pogodio u 59. minutu, a izjednačio je u 70. Lazar Jovanović.

Borac su sekundi delili od uzimanja boda šampionu jer su Čačani na svom terenu u nekim delovima utakmice imali i inicijativu i šanse na svojoj strani.

Knežević je pogodio i prečku u 50. minutu, na drugoj strani je Tošiću odbranio penal Bajić pa se činilo da je nerešen rezultat i najpravedniji ishod do nadoknade vremena.

Utakmicu je solidnim pokušajem otvorio Sejduba Suma, a utakmica je krenula otvorenom igrom na obe strane. Borac nikako u prvih petnaestak minuta nije izgledao kao ekipa koja je poslednjeplasirana na tabeli. Već u prvih desetak minuta pretili su Knežević i Jovanović, ali je posle petnaestak minuta Partizan preuzeo inicijativu.

Međutim, do kraja prvog dela igre je viđena "uspavanka" bez pravih prilika, a tempo utakmice je opao.

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja i bolje igre na obe strane. Prvi minuti su kao i u prvom delu pripali Borcu. Već u 50. minutu se tresla prečka Jovičića, a Knežević je umalo postigao vodeći gol za Borac. Lopta se posle prečke nije odbila do Mateusa Lime, što je Partizan iskoristio samo devet minuta kasnije.

Iz igre je na poluvremenu izašao Suma, zamenio ga je Tavamba i to će se ispostaviti kao odlična izmena jer je Tavamba iskoristio dupli pas sa Tošićem da da vodeći gol za Partizan. Tošić je prebacio odbranu visokom loptom, a Tavamba Bajića, pa je samo spustio u mrežu.

To nije obeshrabrilo tim Igora Spasića koji je delovao odlučno u nameri da izjednači. To je uspeo u dva sjajna poteza. Aut, dribling Lazara Jovanovića koji iz igre izbacuje Mitrovića i upošljava na petercu Limu, a ovaj sprovodi loptu u mrežu Partizana za veliku radost Borca.

Od tog trenutka, bili su izjednačeni i jedni i drugi i finiš je do penala za Partizan u 88. minutu bio mirniji. U 88. minutu Janković pada posle duela sa Čađenovićem, Anđelovski svira penal, ali... Bajić brani Tošiću i ostaje 1:1.

Meč je produžen pet minuta, ali se zbog nekoliko izmena produžava još, u 97. slobodan udarac za Partizan, Tošić namešta loptu i pogađa od stative za 2:1 i veliku pobedu svog tima.

Partizan sada zaostaje četiri boda za Zvezdom koja je ranije u toku dana pobedila Zemun sa 1:0.

II poluvreme

98' KRAJ. Anđelovski je svirao kraj odmah posle kretanja sa centra pa Partizan pobeđuje.

97' GOOOOOOOOOL! Tošić u poslednjem trenutku postavlja konačan rezultat, 2:1.

94'
Tavamba posle centaršuta Tošića izblokiran. Blokira ga Dupovac, a Partizan ne koristi jednu od poslednjih prilika.

88' Brani Bajić! Ostaje 1:1.

88' Penal za Partizan!
Čađenović je sapleo Marka Jankovića u situaciji koju bi trebalo pogledati iz više uglova. Anđelovski je bio blizu i bez razmišljanja je poslao igrače Partizana na belu tačku.

85' Janković se ubacuje po sredini, video ga je Tošić, ali Janković šutira pored gola.

78' Dobar pokušaj Pantića i šut sa 16 metara koji Bajić brani.

76' Lopta je posle centaršuta dva puta dolazila do Tavambe koji se spetljao u izglednoj šansi za gol pa propada prilika za Partizan.

74' Borac se razigrao, pritiska odbranu Partizana i Filipović koji loše šutira pa Jovičić brani.

70' GOOOOOOOOOL! Borac je izjednačio! Lazar Jovanović dobija loptu iz auta, pušta loptu pored Mitrovića i obilazi ga pa sa gol aut linije po zemlji centrira u srce peterca gde je bio Mateus Lima Kruz koji poravnava rezultat udarcem po zemlji, 1:1.

66' Novi pokušaj igrača Borca koji nemaju sreće da daju gol.

64' Tavamba opet u prilici. Na ivici kaznenog prostora je driblao Tavamba, šutirao ali je lopta otišla preko gola. Evidentan je pomak u igri Partizana od ulaska Tavambe kada su crno-beli počeli da napadaju. Tavambu je za šut još jednom uposlio Tošić.

59' GOOOOOOOOOL! Tavamba! Dupli pas sa Tošićem, Tošić ubacuje preko dva igrača Borca u kazneni prostor, Tavamba je prihvata i efektno prebacuje Bajića. Nakon toga je samo spustio loptu u prazan gol i Partizan vodi sa 1:0.

56' Nova opasna šansa za Borac posle centaršuta. Knežević nije uspeo da zahvati loptu.

54' Lepa parabola Pantića u kazneni prostor, čeka je na boku Everton, ali očajno prihvata loptu pa Partizan ne uspeva da zapreti ozbiljnije.

52' Borac bolji u nastavku, Čačani nižu napade. Lima je posle ubacivanja na peterac kasnio korak do lopte. Da nije, Partizan bi možda zaostajao gol za Borcem.

50' Prečka za Borac! Filip Knežević je dočekao loptu u kaznenom prostoru šutirao iz prve i pogodio prečku. Jovičić nije mogao ništa, a sreća je što se lopta nije odbila Limi ili od nekog igrača Partizana u mrežu crno-belih. Udarac Kneževića je bio snažan i to je bila najbolja prilika za obe ekipe od početka utakmice.

47' Od početka drugog dela igre je Đukić napravio dve izmene u ekipi. Ušli su Everton i Tavamba, a izašli su Suma i Jevtović.

I poluvreme

45' KRAJ prvog poluvremena. Partizan i Borac su odigrali dobro u prvih petnaestak minuta, po jedna dobra šansa na obe strane nagovestile su mnogo zanimljiviju igru od one koje su do kraja pokazale obe ekipe.

43' Solidna šansa za Borac. Zoćević je prosledio loptu na stranu, usledio je centaršut sa leve strane ali je Miletić reagovao i izbacio loptu u korner.

41' Nesporazum Ožegovića i Jankovića, propala prilika za Partizan. Tošić je uputio loptu kroz odbranu Jankoviću, Janković je prihvatio ali je sa noge skinuo Ožegović, nije uspeo da stvori veće probleme za Borac.

35' Jevtović je pokušao glavom posle centaršuta Tošića, ali je na prvoj stativi reagovao Filip Knežević, pa Bajić nije imao posla.

33' Prva polušansa za Limu, akciju je pokrenuo Zoćević, a Lima pokušao glavom, ali je to bilo previše blago da bi ozbiljnije ugrozilo Jovičića. Ipak, prvi napad Borca posle duže pauze.

27' Već četvrti ofsajd za Partizan a treći u poslednjih desetak minuta. Partizan u ovom periodu ima inicijativu.

25' Ožegović prima po sredini na polovini Borca, primio je na grudi, povukao udesno nogom i sa ivice kaznenog prostora šutirao ka golu Borca, ali je lopta otišla malo pored stative.

19' Knežević je solidno šutirao, ali Jovičić ipak nije imao većih problema da ukroti tu loptu. Već u narednom napadu Ožegović istrčava sam ispred Bajića, ali je zastavic podignuta, a ofsajd je dosuđen Partizanu.

16' Obe ekipe igraju otvoreno. Partizan je imao nešto bolje prilike, pokušao je i Marko Janković sa dvadesetak metara, ali se na drugoj strani Lima ne libi da igra agresivno visoko na polovini Partizana, a igrači Borca istrčavaju kada se ukaže prilika.

12' Odličan pokušaj Sume da uposli Ožegovića koji je iz šesnaesterca šutirao na gol, ali je Bajić uspeo da odbrani.

9' Otašević pokušava iz voleja iskosa od gola, ali lopta ide visoko od gola Jovičića.

7' Borac opasno preti iz kontre, centrirao je sa leve strane Knežević, ali se Zoran Tošić vratio u odbranu i sprečio Jovanovića da postigne gol pa je i Borac posle udarca Sume imao dobru priliku.

2' Partizan je krenuo ofanzivno od starta, u kaznenom prostoru se našao Sejduba Suma koji je šutirao, ali je izblokiran pa je Partizan dobio korner koji nije bio veća opasnost po gol Borca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

669 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve