Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.10.2017.

22:10

FIFA: Ronaldo najbolji na svetu u 2017.

Kristijano Ronaldo izabran je za najboljeg igrača na svetu u 2017. godini od strane Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Izvor: B92

Autor:B92

FIFA: Ronaldo najbolji na svetu u 2017.
Getty Images

Na svečanoj ceremoniji u Londonu Portugalac je po peti put izabran za najboljeg igrača sveta u izboru FIFA.

Odmah iz igrača Real Madrida, nalazi se zvezda Barselone Lionel Mesi.

"Zahvalio bih Real Madridu na podršci svih ovih godina. Ovo je veliki trenutak za mene", rekao je Ronaldo na svečanoj ceremoniji u Londonu.

Za najboljeg trenera u godini izabran je šef struke madridskog kluba Zinedin Zidan, dok je nagrada za najboljeg golmana pripala Đanluiđiju Bufonu.

Dobitnik nagrade za najlepši gol sezone je fudbaler Arsenala Olivije Žiru, dok su po izboru FIFA najbolji navijači škotskog Seltika.

Takođe, izabran je i najbolji tim i njega čine: Bufon – Alves, Ramos, Bonuči, Marselo – Modrić, Inijesta, Kros – Mesi, Nejmar, Ronaldo

Najbolja fudbalerka sveta je Lika Martens, dok je najbolja šefica struke Sarina Vigman, selektorka reprezentacije Holandije. Nagrada za fer plej dobio je Fransis Kone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d