Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.10.2017.

15:00

Partizan bolji od Bačke, na bod od Zvezde

Fudbaleri Partizana pobedili su Bačku sa 3:1 u 14. kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan bolji od Bačke, na bod od Zvezde
StarSport

Ekipa Miroslava Đukića ostvarila je devetu pobedu u šampionatu i tako se približio na bod od Zvezde, dok je Bačka doživela osmi poraz.

Partizan je utakmicu otvorio bolje. Već u prvim minutima je delovalo kao da izmene (Ilić umesto Sume, Pantić umesto Tošića, Antonov umesto Miletića, Ožegović umesto Tavambe i Jovičić na golu umesto Kljajića) koje je Miroslav Đukić napravio u odnosu na meč sa Skenderbegom prave veliku razliku.

Saša Ilić je u početku dobro povezivao vezni red, a prvu priliku za crno-bele je imao Danilo Pantić. Dobar prodor po sredini i šut, ali i blok Radinovića za prvi korner na utakmici.

Lopta je posle kornera u gužvi pogodila u ruku jednog od gostujućih igrača, sudija Dejan Santrač je presudio da nije bilo osnova za penal i igra je nastavljena.

Međutim, već u sedmom minutu loptu na belu tačku postavlja Jevtović posle faula nad Jankovićem u kaznenom prostoru. Nišani u desnu stranu gola Jevrića i Partizan vodi 1:0.

Drugi gol je delo Ognjena Ožegovića koji se pokazao kao dobar izbor u toj situaciji. Ožegović je na dodavanje Jevtovića kroz odbranu istrčao veoma brzo preko cele protivničke polovine zaobišao golmana gostiju i uleteo u mrežu sa loptom i Živkovićem koji ga je pratio.

Od tog trenutka se Bačka otvara i pokazuje da nema šta da izgubi. Đorić šalje loptu za Mićića po desnoj strani, Mićić fintira Jovičića i gotovo iz mrtvog ugla pogađa za nadu Bačke i 2:1. Njegov gol su samo mogli sa strane da isprate Mitrović i Miletić.

Od tog trenutka je Bačka u narednih desetak minuta imala inicijativu, akcije su pokretala spomenuta dvojica igrača, pa je u 38. minutu Đorić mogao i do izjednačenja, ali je šutirao pored gola.

Nakon tri gola za 21 minut, većih prilika u prvom delu igre nije bilo, ali je pohvalno što se Bačka nije povukla i pokazala je "zube" šampionu Srbije.

Slična igra od kraja prvog poluvremena viđena je u nastavku utakmice. Bačka je samo jednom pripretila i to odmah na početku.

Priliku u 49. minutu imao je Makarić, ali je njegov pokuša završio daleko iznad gola.

Partizan je pretio, a onda je na kraju ipak uspeo da dođe do trećeg gola. Strelac je bio Tavamba posle sjajne asistencije Jankovića.

II poluvreme

90+3 GOOOOOL, Leandro Tavamba za 3:1. Janković je sjajno asistirao, a Tavamba je lako poslao loptu u mrežu.

90+1 Velika prilika da se reši utakmica. Tavamba je odlični šutirao, ali je njegov pokušaj zaustavljen od strane golmana gostiju.

90' Imao je Partizan četiri na dva akciju, ali je Janković poslao katastrofalan pâs ka Evertonu.

80' Nemanja Antonov imao je 100 odstotnu priliku za Partizan. Levi bek Partizana lepo je "bocnuo" loptu, ali je zamalo bio neprecizan.

78' Velika prilika za Jankovića. Krilni igrač Partizana je odlično zalomio unutar 16 metera, međutim njegov šut otišao je pored gola.

68' Posle indirektnog udarca, Tošić je pokušao udarcem sa nekih 20-tak metara, ali je njegov pokušaj otišao pored desne stative.

65' Bačka se malo povukla i igra se dosta sporije u nastavku meča. Ipak, Partizan je opasniji, međutim za sada ne stvaraju mnogo prilika.

59' Ognjen Ožegović imao je solidnu priliku, međutim njegov pokušaj odbranio je Jevrić.

49' Bačka je pripretila odmah na početku drugog poluvremena. Makarić je imao dobru priliku, ali je loše zahvatio loptu i poslao je daleko iznad gola.

46' Počelo je drugo poluvreme. Partizan ima početnu inicijativu, međutim i Bačka stoji veoma visoko.

I poluvreme

45' Osim nekoliko pokušaja lepih kombinacija Partizana do kraja prvog poluvremena nije bilo šansi da se ugrozi gol ijednog golmana, pa su mreže mirovale posle 21. minuta.

38' Bačka uglavnom napada po desnom boku, po kome prolazi Mićić, dodaje Đoriću ali Đorić iz šesnaesterca šutira pored gola.

36' Dobra kombinacija igrača Bačke po boku i loš centaršut Bjeloša. Mogla je Bačka da ima prvu ozbiljniju šansu od postignutog gola.

35' Nešto mirniji tempo. Partizan je malo agresivniji na lopti, ali nakon gola Mićića nije bilo ozbiljnijih pokušaja da se ugroze jedan i drugi golman.

29' Solidan prodor Jankovića po desnoj strani, blokira ga Ilić. Prethodno je za ekipu Bačke pokušao da kroz odbranu Partizana loptu pošalje Bjeloš, ali su se i crno-beli dobro odbranili.

26' Janković šutira iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi malo iznad gola Jevrića.

22' GOOOOOOOL! Luka Mićić daje gol za Bačku, 2:1. Mićić je iskoristio dodavanje Đorića po desnoj strani, izašao je da mu zatvori ugao Jovičić, ali ga je Mićić obišao i gotovo iz mrtvog ugla pogodio.

18' Odličan pas Ilića u prostor, sličan kao malopređašnji kod koga je postignut gol, ali je ovog puta ispred Ožegovića uspeo Jevrić da izbije loptu.

14' GOOOOOOOL! Ožegović daje treći gol u sedmoj utakmici za Partizan. Koristi dobar pas u prostor Jevtovića, istrčava sam ispred golmana Jevrića, vara ga, Živković nije uspeo da ga zaustavi u sprintu i Ožegović je zajedno sa loptom na kraju završio u mreži Bačke, 2:0.

11' Ilić je malo povezao igru Partizana na početku meča, pa ona izgleda nešto bolje nego u prethodnim utakmicama, ali i dalje daleko od finiša prošle sezone.

6' GOOOOOOL! Penal za Partizan! Jevtović izvodi penal koji je Janković iznudio posle zakasnelog starta na ivici kaznenog prostora pa crno-beli rano dolaze do vođstva 1:0.

5' Tražili su posle kornera i gužve u kaznenom prostoru penal igrači Partizana zbog igranja rukom, ali se na ponovljenom snimku vidi da je sudija Santrač doneo pravu odluku što ga nije svirao.

4' Prva dobra prilika za Partizan, Danilo Pantić koji je ušao u sastav prošao je po sredini, šutirao, ali je lopta posle udarca odbijena u korner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d