Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.10.2017.

09:05

Čeh kvari Runiju jubilej: Ne dam da zablista

Pred jedan od zanimljivih duela ovog vikenda, Petr Čeh je rekao Runiju da zaboravi na gol protiv Arsenala u vikendu velikog jubileja.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Čeh kvari Runiju jubilej: Ne dam da zablista
Getty images

"Tobdžije" više nisu strah i trepet na domaćoj sceni kao što su bili nekih ranijih godina, a sada ih čeka neugodni Everton sa raspoloženim Runijem koji ima motiv više da da gol.

Proveo je napadač Evertona više od decenije u Mančester Junajtedu, vratio se i nastavio da pogađa mreže. Ove nedelje je 15 godina od prvog gola koji je Runi dao u Premijer ligi kao 16-godišnjak.

Jedan od onih koji nameravaju da mu pokvare jubilej je golman Arsenala Petr Čeh. Runi je pre 15 godina dao pobedonosni gol upravo Arsenalu s tim što je tada na golu "Tobdžija" stajao Dejvid Siman, a Arsenal je bio značajnijih faktor u Premijer ligi.

"Vejn sigurno ima lepa sećanja u vezi sa tim danom. Sećam se da sam gledao to na televiziji i bilo je potrebno dosta truda da se savlada Siman. Runi je jedan od najboljih napadača na svetu i kada postignete najveći deo golova za Mančester Junajted to pokazuje koliko ste dobri. Vratio se u Everton i nastavio da daje golove, ali se nadam da mu nećemo dozvoliti da zablista kao tog dana. Sada znamo mnogo više o njemu jer je na vrhu već 15 godina", rekao je Čeh za britanske medije.

Pobeda je potrebna i jednima i drugima. Arsenal je sedmi sa 13 bodova iz osam utakmica, a Everton je 16. sa 8, isto koliko ima i Stouk u zoni ispadanja. Dve ekipe se sastaju od 14.30 na Gudisonu.

Nešto veće šanse se daju Arsenalu, ali bi te šanse svakako izgledale drugačije da za Arsenal igraju Anri, Ljunberg i ostali asovi s početka dvadesetog veka. To je neki drugi Arsenal, a naspram sebe imaju istog Runija. Samo iskusnijeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve