Nova vest
Fudbal

Subota, 21.10.2017.

13:14

Hajnkes kao "tenk", Hamburg traži čudo

Nije lako protiv ekipe kao što je Bajern Minhen tražiti bodove potrebne kao "hleb nasušni" a upravo to se dešava ekipi Hamburga SV u 9. kolu Bundeslige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Hajnkes kao
Getty images

Hamburg pred domaćom publikom igra za beg sa 15. mesta, jednog iznad opasne zone, a Bajern za vrh tabele pa je ulog i za jedne i za druge prilično veliki.

Domaćini se suočavaju sa Bajernom koji u svom trećem meču od 17.45 vodi Jup Hajnkes. Bajern je u prethodne dve utakmice protiv Frajburga u prvenstvu (5:0) i Seltika u Ligi šampiona (3:0) bio ubedljiv.

Pet poraza i utešni remi bez golova sa Verderom ne daju mnogo izgleda za srećni završetak meča 9. kola, ali se tim opterećen povredama nada da može do čuda.

Ito, Kolert, Salihović, Šiplok, Telke i Miler su neki od povređenih igrača iz redova Hamburgera koji bi mogli da izostanu sa stadiona Folkspark.

Ostatak ekipe igra i protiv neugodne tradicije. Jup Hajnkes je kao "tenk" gazio Hamburg u prethodnih 26 godina. Poslednju pobedu protiv njega je Hamburg na svom terenu izvojevao još 1991. godine, samo tri nedelje pre nego što će Hajnkes po prvi put otići sa klupe Bavaraca.

Osim toga, od 2009. godine u 15 mečeva Bajern Minhen je dozvolio Hamburgu samo tri boda i primio devet golova.

Bajern bi pobedom došao do 20. boda i prestigao bi makar nakratko Borusiju iz Dortmunda koja ima 19, dok bi Hamburg osvojio deseti bod i "skočio" do 12 pozicije na kojoj je trenutno Bajer Leverkuzen.

Pobeda Bajerna deluje kao "sigurica" a koje su šanse Hamburga možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve