Nova vest
Fudbal

Subota, 21.10.2017.

10:32

Konte: Nemoguć raspored, treniramo 70% manje

Trener Čelsija Antonio Konte odbacio je navode da su u tom fudbalskom klubu razočarani njegovim metodama rada.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Konte: Nemoguć raspored, treniramo 70% manje
Getty images

Igrači su premoreni a Konte je naveo da ekipa ima "nemoguć raspored" utakmica.

On je rekao da ekipa trenira "70 odsto manje", nego prošle sezone, u kojoj je Čelsi osvojio titulu, ali nije igrao u evropskim takmičenjima.

Čelsi nije pobedio u poslednje tri utakmice, izgubio je od Mančester sitija i Kristal Palasa u Premijer ligi, a odigrao je nerešeno 3:3 protiv Rome u Ligi šampiona. "Plavci" u subotu od 13.30 igraju na svom terenu protiv Votforda, a to će biti njihova treća utakmica u sedam dana.

Konte je rekao da je ekipa u lošoj formi zbog zgusnutog rasporeda i nedostatka vremena za pripreme.

"Kada igraš na svaka tri dana, nemoguće je raditi na taktici i fizičkoj pripremljenosti. Mislim da obraćamo manje pažnje na sve", dodao je bivši trener Juventusa.

Ekipa se muči i zbog odlaska trojice važnih igrača, Džona Terija, Nemanje Matića i Dijega Koste, koji su tokom leta napustili Stamford Bridž. Uprkos problemima i povredama, Konte je rekao da neće promeniti taktiku, ni uloge igrača na terenu.

Povređeni su Ngolo Kante (tetiva), Deni Drinkvoter (list) i Viktor Mozes (tetiva) i oni će sigurno propustiti utakmicu protiv Votforda.

"Nadam se da će se Kante vratiti u ekipu, pre pauze u prvenstvu. Ako bude spreman za utakmice sa Romom i Mančester junajtedom, biću vrlo zadovoljan", dodao je Konte.

Posle osam kola u Premijer ligi Čelsi zauzima peto mesto na tabeli sa devet bodova manje od vodećeg Mančester sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve