Nova vest
Fudbal

Petak, 20.10.2017.

12:09

Srbija će "ukrasti" Svilara za Mundijal

Zoran Filipović, član stručnog štaba Srbije, otkrio je portugalskom "O Žogo" da bi Mile Svilar, golman Benfike, mogao da bude dobar izbor čak i za SP 2018.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija će
EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO

Uslov je naravno da mladi golman dres mlade reprezentacije Belgije zameni srpskim, kao i da nastavi da brani u timu Benfike.

Mile Svilar, mladi golman Benfike, koji je ušao u istoriju Lige šampiona kao najmlađi debitant u Ligi šampiona, glavna je tema medija u Portugaliji, Belgiji i Srbiji.

Momak rođen u Antverpenu je mladi reprezentativac Belgije, Fudbalski savez Srbije pokušava da ga privoli da debituje za srpski seniorski tim, a Portugalcci, konkretno Benfika, hvale se biserom pred svojim golom.

Iako debi u Ligi šampiona nije bio iz snova, jer je talentovani ali neiskusni golman uneo loptu u gol u meču sa Mančester junajtedom, što je bio i jedini pogodak – 0:1, nema sumnje da će se oko Svilara voditi pravi “fudbalski rat”.

Mile Svilar je u Ligi šampiona debitovao sa 18 godina, mesec i 22 dana, I tako oborio rekord Ikera Kasiljasa, koji je debitovao sa 18 godina, tri meseca i 26 dana.

Sin nekadašnjeg golmana Vojvodine i Antverpena, Ratka Svilara, nedavno je debitovao za lisabonske "orlove" u Kupu, gde je sačuvao mrežu protiv Oljanensea.

Svilar je karijeru počeo u Anderlehtu, a u Benfiku je stigao proteklog leta i potpisao petogodišnji ugovor.

Portugalski sportski dnevnik “O Jogo” razgovarao je sa Zoranom Filipovićem, bivšim igračem I trenerom Benfike, a sada članom stručnog štaba reprezentacije Srbije.

“Svilar nas zanima. On je veoma talentovan I može da donese kvalitet našim selekcijama. Ako nastavi da brani u timu Benfike mogao bi da bude dobar izbor čak i za Svetsko prvenstvo u Rusiji. On nije samo golman za budućnost, on može da bude I golman za sadašnjost. On je veoma mlad, ali I Vitor Baija je bio, pa je bio uspešan. Razgovarali smo sa Benfikom, a uskoro ćemo da doputujemo u Portugaliju I da razgovaramo sa njegovim roditeljima. Želimo da ga ubedimo da igra za Srbiju, jer znamo da ne možemo da gubimo vreme. Bilo bi lepo kada bismo ga “ukrali” Belgiji”, rekao je Zoran Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve