Nova vest
Fudbal

Petak, 20.10.2017.

10:53

Žiru: Hteo sam da dodam, imao sam sreće

Napadač Arsenala Olivije Žiru, junak pobede nad Crvenom zvezdom u Ligi Evrope akrobatskim golom, kaže da mu se posrećilo na "Rajku Mitiću".

Izvor: B92

Autor:B92

Žiru: Hteo sam da dodam, imao sam sreće
Foto: Getty images

Žiru je u 85. minutu doneo trijumf Arsenalu posle sjajne akcije sa Džekom Vilšerom i Tiom Volkotom i tako kaznio Zvezdine promašaje.

Francuz je sličnu stvar uradio kao kada je čuvenim "škorpionom" bio strelac protiv Kristal Palasa u Premijer ligi.

"U toj poziciji mogao sam da kontrolišem loptu, hteo sam da dodam saigraču, ali nikoga nisam video, pa sam pokušao, nešto slično kao protiv Kristal Palasa u januaru. Imao sam sreće jer sam pogodio rašlje", rekao je Žiru za sajt UEFA.

Žiru je zadovoljan jer su "tobdžije" pred 50.000 vatrenih navijača upisali tri boda za maksimalan učinak posle tri kola H grupe.

"Verovali smo do kraja u pobedu, bili strpljivi i držali se našeg stila. Bilo je veoma teško u neverovatnoj atmosferi, navijači Zvezde su sve vreme bodrili svoje igrače i zato smo još zadovoljniji zbog tri boda", dodao je napadač Arsenala.

Njegov saigrač Džek Vilšer, jedan od najboljih pojedinaca meča na stadionu Rajko Mitić, gol Žirua opisao je kao poseban.

"Akcija je bila sjajna, dobro smo Volkot i ja saradjivali i Olivijeu je takav potez pao na pamet. On ima prirodni instikt iako ne vidi gol, uvek pokušava nešto iznenadjujuće. Srećan sam zbog njega", rekao je Vilšer.

Engleski reprezentativac je dodao da je gostovanje Crvenoj zvezdi veliko iskustvo za mlad tim koji je nastupio, prisetivši se i utakmice protiv Partizana u Ligi šampiona pre sedam godina.

"Mladi igrači mogu mnogo da nauče. Sećam se kada sam sa 18 ili 19 godina došao u Beograd da igram protiv Partizana, pobedili smo 3:1. Za mene je to bilo od velikog značaja, tako da mislim i da će mojim mladim saigračima isto tako biti. U ovom takmičenju može da se napreduje mnogo kako bi kasnije postali vrhunski fudbaleri", zaključila je Arsenalova "desetka".

Arsenal za dve nedelje na londonskom Emirejtsu dočekuje Crvenu zvezdu u 4. kolu H grupe Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve