Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.10.2017.

12:00

"Vengeru važan samo Arsenal, nešto zna i o Zvezdi"

Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangžua R&F, komentarisao je gostovanje Arsenala u Beogradu i analizirao svog nekedašnjeg mentora Arsena Vengera.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Getty Images

Crvena zvezda i Arsenal igraju u četvrtak od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" utakmicu 3. kola Lige Evrope.

„Arsen Venger je čovek koji je u fudbalu 24 sata. Sarađivali smo u Nagoji nepune dve godine jer je u oktobru 1996. otišao u Arsenal. Te dve godine ostale su mi u izuzetno lepoj uspomeni: postao sam najbolji igrač lige, a on najbolji trener u Japanu. Imali smo mnogo uspeha, a ono što je na mene ostavilo poseban utisak jeste njegov rad u modernom fudbalu, metodologija treninga i svega ostalog...“, rekao je Stojković za „Sportski žurnal“.

Kada je Piksi završavao trenersku školu u Srbiji Arsen Veger mu je bio mentor.

„Venger je mešavina francuskog i nemačkog gospodina. Ali, jako je duhovit. Koliko god da izgleda strog gledano sa strane, privatno je zapravo jako šarmantan. On je bio jedan od pokretača promena u engleskom fudbalu. Pre njega igra na ostrvu se bazirala na dugim loptama, na preskakanju igre, fizici. U početku im je njegov rad bio čudan, ali kasnije su mnogi počeli da kopiraju taj stil igre.“

Stojković se uzdržao od davanja saveta Crvenoj zvezdi pred utakmicu s Arsenalom

„Gostovanje Arsenala je velika stvar za naš fudbal. Dobro je što takav klub dolazi i što će ljudi moći da vide jedan veliki fudbalski tim. Venger nikada ne razmišlja o protivnicima, ko su, odakle su, ko tamo igra, kakva je tradicija, gde je utakmica... Niti priča o tome pre meča, ali to ne znači da ne zna ništa o protivniku, naprotiv. Važna mu je samo njegova ekipa. Da momci koje odabere za meč odrade ono što je tražio, igraju lepo i pobede. Tada je ponosan i zadovoljan“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve