Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.10.2017.

19:54

Dalić vodi Hrvatsku i u baražu

Izvršni odbor Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) ukazao je poverenje selektoru Zlatku Daliću, koji je imenovan kao privremeno rešenje nakon otkaza Anteu Čačiću.

Izvor: B92

Autor:B92

Dalić vodi Hrvatsku i u baražu
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Uoči poslednje utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Ukrajine, Čačić je dobio otkaz i Dalić je neplanirano 'uskočio' na njegovo mesto i potom odveo 'Vatrene' do velike pobede u Kijevu i plasmana u baraž.

Zlatko Dalić će predvoditi Hrvatsku još dve utakmice, a u slučaju da izbori plasman na Mundijal, verovatno će ostati na klupi. Ako se to ne desi, Hrvatska bi mogla da potraži novog selektora, ali će o tome Izvršni odbor ponovo odlučivati.

"Dalić će biti selektor do kraja ovih kvalifikacija, a posle toga ćemo pričati o budućnosti. Koliko je bio pošten najbolje pokazuje što za ove dve utakmice neće dobiti ni ugovor, neće dobiti nikakvu nagradu. Bitno je da on sada ima mirnoću", rekao je predsednik HNS-a Davor Šuker.

HNS je takođe odlučio da Hrvatska svoju domaću utakmicu baraža odigra na zagrebačkom Maksimiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve