Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.10.2017.

15:00

Dva penala Partizana za pobedu u Surdulici

Fudbaleri Partizana pobedili su Radnik u Surdulici u 13. kolu Superlige Srbije sa 2:0.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dva penala Partizana za pobedu u Surdulici
StarSport

Šampion Srbije nije odigrao ubedljivo i lepo za oko što je nakon meča rekao i trener crno-belih Miroslav Đukić, ali je uspeo da upiše tri boda.

Golove su za Partizan davali Suma u 18. minutu i Tošić u 89. minutu i oba su data posle penala koje je dosudio glavni arbitar Lazar Lukić.

Radnik je nešto bolje otvorio meč. Na terenu se od početka igralo čvrsto pa je već u drugom minutu posle duela sa Sumom povređen napadač Radnika Milan Purović. Purović je ostao u igri, imao i jednu šansu glavom, ali je već u 14. minutu umesto njega ušao Marković.

Od tog trenutka Partizan je preuzeo kontrolu lopte i više je napadao, ali bez pravih prilika sve do 18. minuta kada se lopta odbila do Lenadrea Tavambe u kaznenom prostoru Radnika. Tavamba se zagradio, rukama ga je zadržao Tanasin i Lukić je po prvi put dosudio penal.

Namestio se Suma i sigurnim udarcem pod prečku doneo prednost Partizanu.

Taj gol je malo pokrenuo igrače Partizana, krenuli su nešto odlučnije napred ali su loše dodavali loptu, pa nisu ulazili u ozbiljnije šanse. Nije ni Radnik pa se kao jedno od uzbuđenja osim šuta Frensisa, u finišu prvog dela može izdvojiti pokušaj Miletića za Partizan i isključenje trenera Radnika zbog protesta.

Radnik ulazi bolje u drugo poluvreme. Već u 47. minutu situacija u kojoj je iz kornera centrirao Gojković, loptu ispustio Stojković, a Filip Ivanović ju je ugurao u gol. Međutim, usput je udario i golmana Partizana pa Lukić nije priznao gol Radnika.

Narednih desetak minuta je Radnik bio ekipa koja je konkretnije napadala, ali je onda jedan kiks Čančarevića mogao skupo da košta Radnik već u 55. minutu. Čančarević je čekao sa ispucavanjem lopte, natrčao je Suma i iz bloka pogodio stativu.

Bez prevelikih uzbuđenja se igralo sve do samog finiša kada umesto Tavambe ulazi u igru Ognjen Ožegović i prilikom prodora u šesnaestercu protivnika iznuđuje drugi penal za Partizan. Pogađa Tošić koji je takođe u međuvremenu ušao i overava pobedu Partizana, osmu u prvenstvu.

II poluvreme

93' KRAJ. Partizan pobeđuje sa 2:0, nakon nedovoljno ubedljive partije i sa tri boda iz Surdulica ima ukupno 27.

88' Penal za Partizan! Ožegović je ušao u kazneni prostor, našao se između dva igrača Radnika, oborio ga je Pejčić i Lukić je po drugi put na meču svirao penal za crno-bele. Šutirao je Tošić u donji levi ugao gola Čančarevića za vođstvo 2:0.

82' Dobra šansa za Radnik, ali Surduličani sa desetak metara ne šutiraju dovoljno jako i precizno ka golu Stojkovića.

80' Pokušaj Tošića sa distance, Čančarević siguran jer je lopta išla po sredini gola.

76' Tavamba prolazi uz desnu gol-aut liniju i pokušava da ubaci loptu do peterca, ai je njegov pokušaj blokiran pa nema opasnosti po Radnik.

75' Bez pravih napada i jednih i drugih. Crno-beli imaju problema da prodru do kaznenog prostora Radnika, ali ni Radnik ne uspeva da pripreti.

70' Prilika za Zorana Tošića, solidan udarac sa dvadesetak metara iz slobodnog udarca, ali lopta ide pored gola Čančarevića.

68' Još jedan centaršut Frensisa koji igra dobro po desnoj strani, ali za sada njegova ubacivanja ne koriste njegovi saigrači.

65' Frensis centrira, Radović ne zahvata loptu u izglednoj prilici i propada odlična šansa za Radnik.

57' Solidna šansa za Tavambu posle ubacivanja sa leve strane, Tavamba ne zahvata loptu pa Radnik nastavlja da napada. Marković je u narednom napadu pokušao iz okreta, ali traljavo.

56' Stativa Sume! Gojković je vratio loptu Čančareviću, ovaj je čekao predugo da je izbaci, dovoljno da Suma priđe i izblokira ga, ali je golman Radnika imao sreće što lopta nije ušla u gol već je pogodila stativu.

54' Pantelić cetrira na prvu stativu posle faula nad Radovićem, a šut u okvir gola Radovića nakon kornera odbijaju defanzivci Partizana.

51' Nova šansa za Radnik. Gojković centrira iz prekida, vodi do začetka kontre Partizana koju je žutim kartonom i faulom nad Evertonom okončao Radović.

47' Radniku nije priznat gol. Gojković je izveo korner, Stojković je očajno reagovao i na loptu je krenuo Filip Ivanović. Ubacio je loptu u mrežu, ali usput faulirao Stojkovića pa sudija Lazar Lukić zbog faula nije priznao gol.

I poluvreme

48' Centrirao je Pantelić, glavom je dočekao loptu u kaznenom prostoru Partizana Gojković, ali Radnik i dalje ne uspeva iz prekida, pa se prvo poluvreme posle tri minuta nadoknade svira kraj prvog dela igre u kom je ostalo 1:0.

44' Simo Krunić zbog protesta dobija isključenje, a ekipu Radnika će u nastavku utakmice igrati bez glavnog trenera.

40' Prva dobra prilika od početka meča za Radnik. Lopta je na 18 metara došla do Frensisa koji šutira snažno, ali lopta ide preko gola.

37' Radnik u završnih desetak minuta prvog dela igre pokušava uglavnom iz prekida, ali za Vladimira Stojkovića nema posla za sada, a izlaskom Purovića je oslabljena i navala Radnika.

33' Novi faul Evertona, Radnik je imao priliku da zapreti iz prekida, ali je centaršut bio loš, a Partizan se lako odbranio.

29' Radnik ima problema da iznese loptu sa svoje polovine terena na kojoj se uglavnom dodaju Gojković i Tanasin. Crno-beli su agresivni u presingu na loptu.

24' Goste je pokrenuo vodeći gol protiv Radnika, pa su počeli nešto bolje da kombinuju i napadaju. Jednu odličnu priliku ima Miletić posle dobrog ubacivanja po levoj strani i udarca koji brani Čančarević.

23' Loš pokušaj iz slobodnog udarca Mićića. Everton je igrao rukom, a Mićić je sa dvadesetak metara loše šutirao.

18' GOOOOOOOOL! Penal! Tavambi se odbila lopta u kaznenom prostoru Radnika, Tavamba pada posle starta Tanasina, Lukić svira penal, a Sejduba Suma šalje loptu pod prečku i Partizan vodi 1:0.

14' Purović je morao da izađe iz igre zbog povrede zarađene iz duela sa Sumom na početku meča.

12' Radnik vreba prilike iz kontri, na levoj strani lopta ide ka Radoviću, a sa suprotne strane bi mogao da zapreti Frensis.

10' Partizan u prethodnim minutima ima kontrolu lopte, ali ne pravi prilike za gol. Najbliže tome je bio Sejduba Suma koji je u pokušaju da se izbori za loptu na ivici kaznenog prostora napravio faul.

6' Radović prolazi po levojh strani, dodaje do Purovića koji je vrlo traljavo šutirao i lopta odlazi pored gola Stojkovića.

5' Prva opasna situacija za Radnik. Purović ne uspeva dobro da zahvati loptu i ne koristi dobru priliku za gol glavom.

2' Oštar start Sejdube Sume. Reprezentativac Gvineje je startovao na nekdašanjeg igrača Crvene zvezde Milana Purovića, ali je prošao bez kartona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

325 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d