Nova vest
Fudbal

Subota, 14.10.2017.

15:42

Moćna Zvezda razbila Mačvu, okreće se Arsenalu

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su pobedili Mačvu iz Šapca u meču 13. kolu Superlige Srbije sa 4:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Moćna Zvezda razbila Mačvu, okreće se Arsenalu
StarSport

Zvezdi pobeda protiv Mačve dolazi dobro kao samopouzdanje pred utakmicu sa Arsenalom u Ligi Evrope. Tim pre što rezultat u prvenstvu pre reprezentativne pauze nije bio dobar.

Zvezda je u prethodnom kolu Super lige izgubila od Napretka u Kruševcu, što joj je bio prvi poraz u prvenstvu, šokantnim golom Nikole Mitrovića u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena.

Golove za Zvezdu su dali Ričmond Boaći u 20. minutu, prednost je duplirana autogolom Protića u 29, treći gol je delo Aleksandra Pešića u 53. da bi konačan rezultat postavio prvencem Luka Ilić u 89. minutu.

Crveno-beli su dominirali tokom čitavog meča, a "šabački Arsenal" je imao svega sedam, osam minuta u drugom poluvremenu tokom kojih je stvorio nekoliko izglednih prilika da postigne gol.

Počelo je sporijom igrom na obe strane. Do osmog minuta kada je sudija Dejan Santrač pokazao na belu tačku nije bilo pravih prilika i penal zbog faula nad Aleksandrom Pešićem u šesnaestercu Mačve je bio prva dobra šansa.

Pešića je Bojan Matić udario laktom, sudija je pokazao na penal, šutirao je Boaći i promašio. Zvezda je u narednim minutima imala nekoliko izglednih šansi, ali je prvi gol dat posle dobre akcije Pešića, Krstičića i realizacije Boaćija u 20. minutu.

Zvezda je nastavila da napada, a Nemanja Radonjić je "asistirao" za gol ubacivanjem sa leve strane kada je lopta pogodila Protića i odbila se u njegovu mrežu.

Prethodno je Pešić promašio stopostotnu priliku za Zvezdu.

Od tog trenutka su i jedni i drugi usporili igru i nije bilo izglednijih prilika do poluvremena. Od starta drugog Zvezda kreće ofanzivnije, što se isplati u 53. minutu. Radonjić je dobio više prostora po levoj strani, prošao je kao brzi voz i ubacio za Pešića kome nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu sa oko 7, 8 metara.

Mačva je potom imala svojih sedam, osam minuta kada je Arsenijević kreirao, Adamović šutirao, a na semaforu ostalo 3:0. Poslednji gol za Zvezdu u poslednjem napadu na utakmici postiže Luka Ilić. Prvenac u dresu Zvezde upisuje posle kornera kada se najbolje snašao i pogodio mrežu Filipovića.

Zvezda je tim golom overila ubedljivu pobedu pred Arsenal sa kojim igra sledeći meč 19. oktobra na svom stadionu u Ligi Evrope.

II poluvreme

90' Bez nadoknade vremena, sudija Dejan Santrač svira kraj i Zvezda osigurava pobedu.

89' GOOOOOOOOOL! Luka Ilić uspeva da pogodi pošto mu se lopta odbila nakon kornera i da overi pobedu svoje ekipe. Levicom je zategao u malu mrežu i Filipović je matiran po četvrti put.

80' Lopta je došla do Boaćija u kaznenom prostoru još jednom je šutirao Zvezdin napadač. Lopta je u padu pogodila jednog igrača Mačve, Boaći je tražio penal zbog igranja rukom, ali je sudija Santrač rekao da od penala nema ništa.

77' Krstičić solidno pokušava, lopta ide pored gola. Šutirao je i Boaći i promašio.

73' Dobra prilika za Mačvu, panika i gužva u šesnaestercu Zvezde, ali se na kraju u gužvi bolje snašla odbrana Zvezde od napada Mačve i ostalo je 3:0.

69' Adamović šutira preko gola. Još jedna dobra šansa za Mačvu, a još jednom je inicijator akcije bio Arsenijević.

66' Desetak minuta nije bilo nikakvih prilika, a onda dve odlične šanse na obe strane! Prvo su tri igrača Zvezde kombinovala, loptu je primio Luka Ilić koji je umesto iz prve pokušao da dribla na ulasku u kazneni prostor i prilika je propala. U narednom napadu je Arsenijević centrirao, ali njegov saigrač nije uspeo da zahvati loptu glavom i to je bila prava priika za Mačvu.

53' GOOOOOOOOOOL! Zvezda vodi 3:0. Munjevitom brzinom je Nemanja Radonjić prošao pored svog čuvarra na levom boku, posla po zemlji loptu u šesnaesterac gde je dočekao Pešić i lako sproveo do mreže.

50' Nešto dinamičnija igra Zvezde na startu drugog dela igre u odnosu na poslednjih petnaestak minuta.

I poluvreme

45' Zvezda je rutinski privela kraju prvo poluvreme meča protiv Mačve i u drugo poluvreme ulazi sa sigurnom prednošću. Mačva nije imala pravih šansi do sada.

43' Solidan pokušaj Radonjića sa distance, Filipović siguran na golu. Najbliže uzbuđenju što je viđeno u poslednjih petnaestak minuta.

35' Zvezda je neočekivano došla do drugog gola i od tog trenutka nema tako opasnih napada kao između 20. i 30. minuta.

30' GOOOOOOOL! Nemanja Radonjić protrčava po levoj strani, centrira, a lopta se posle nedovoljno brze reakcije odbija od Radoša Protića u gol Mačve, pa Protić upisuje autogol, a Zvezda vodi 2:0.

25' Umalo novi gol za Zvezdu. Prvo Radonjić pokušava, lopta odlazi u korner, a potom posle kornera i centaršuta Srnića, Le Talek petom prebacuje na drugu stativu gde je glavom trznuo loptu Boaći, ali ovog puta pored gola.

23' Slobodan udarac za Luku Ilića koji je prošao pored gola.

21' Odličnu priliku promašuje Pešić. Zvezda koristi konfuziju u redovima Mačve posle primljenog gola, Pešić izlazi sam ispred Filipovića, ali mu ovaj brani.

20' GOOOOOOOOL! Zvezda vodi 1:0. Pešić je "bocnuo" loptu preko odbrane, utrčao je na bok Krstičić, golman Filipović je istrčao na loptu, Krstičić ga je prebacio i Ričmondu Boaćiju nije bilo teško da iz neposredne blizine pogodi nebranjenu mrežu Mačve.

16' Dva puta je Zvezda prošla po strani na kojoj je Nemanja Radonjić. Kombinuju crveno-beli i kroz sredinu pa se izvlače po levoj strani. Kod jednog takvog napada je Aleksandar Pešić pokušao da asistira na peterac, a kod drugog je do lopte posle dodavanja Radonjića umalo došao Boaći.

9' Odlična šansa za Savića. Lopta se posle penala odbila u korner, a Vujadin Savić je udario loptu glavom i malo je falilo da Zvezda dođe do gola.

8' Penal za Zvezdu! Matić je posle kornera laktom leve ruke udario Aleksandra Pešića i sudija je pokazao na belu tačku. Ispred lopte je stao Ričmond Boaći koji je šutirao i promašio. Sjajna odbrana Filipovića i Zvezda propušta najbolju šansu da povede.

7' Prvi napad koji je nagoveštavao opasnost imali su igrači Mačve, ali po levoj strani nisu iskoristili šansu.

5' U prvih pet minuta igre nema većih uzbuđenja, Zvezda više napada, ali još uvek nema prilika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve