Nova vest
Fudbal

Petak, 13.10.2017.

20:46

Arena: Idem, fudbal u Americi ima sjajnu budućnost

Selektor fudbalske reprezentacije SAD Brus Arena podneo je ostavku na tu funkciju posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Arena: Idem, fudbal u Americi ima sjajnu budućnost
Getty images

Reprezentacija SAD prvi put posle 1986. nije uspela da se plasira na šampionat sveta, pošto je u kvalifikacijama KONKAKAF zone zauzela peto mesto.

"Nema izgovora, nismo završili posao i prihvatam odgovornost", rekao je Arena.

U poslednjem kolu kvalifikacija selekciji SAD je bila potrebna pobeda ili remi u duelu s Trinidadom i Tobagom, ali je umesto toga poražena sa 2:1.

Arena, koji je na klupu SAD seo umesto Jirgena Klinsmana, naveo je da je najveća privilegija za jednog trenera da predvodi reprezentaciju svoje zemlje.

"Ja sam počastvovan i zahvalan na tome što sam imao priliku za to dva puta u svojoj karijeri. Kada sam prošlog novembra preuzeo posao, znao sam da je pred nama veliki izazov, verovatno veći nego što je većina ljudi to mislila. Svi koji su bili tu su dali sve od sebe, ali nismo uspeli. Iako je ovo težak trenutak, ja sam uveren da američki fudbal ide u pravom smeru. Verujem u američke igrače i trenere. Uz zajedničke napore budućnost ostaje sjajna", naveo je Arena.

Reprezentacija SAD je predvođena Arenom ovog leta pobedila na KONKAKAF Gold kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve