Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.10.2017.

23:25

Vea još nije predsednik, Venger već čestitao

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger čestitao je svom bivšem igraču Žoržu Vei pobedu na predsedničkim izborima u Liberiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Vea još nije predsednik, Venger već čestitao
Getty images

Međutim, čini se da je požurio, pošto će najverovatnije biti drugog kruga na izborima, preneo je BBC.

"Želeo bih da česitam jednom od mojih bivših igrača, koji je postao predsednik Liberije", naveo je Venger.

Venger je bio Vein trener u Monaku, devedesetih godina prošlog veka.

Vea je bio jedan od 20 kandidata na izborima održanim u utorak. Većina analitičara navodi da će biti drugog kruga na predsedničkim izborima, pošto nijedan kandidat nije dobio više od 50 odsto glasova kako bi pobedio. Jedan od najboljih afričkih fudbalera svih vremena se u dva navrata bezuspešno kandidovao za predsednika Liberije.

Vesti o tome da je 51-godišnji Vea pobedio na izborima kruže društvenim mrežama, ali se glasovi još prebrojavaju, a pojedine stranke tražile su da se odloži objavljivanje rezultata zbog navodnih nepravilnosti.

Vea, koga zovu Mister Žorž, vrlo je popularan u svojoj zemlji. Prvi put je izabran na funkciju u decembru 2014. kada je postao senator zapadne provincije Monserado, provincije sa najviše stanovnika u zemlji. Vea je 1995. proglašen za najboljeg fudbalera sveta i jedini je Afrikanac koji je dobio Zlatnu loptu. On je tokom karijere, između ostalih, igrao za Monako, Milan, Pari Sen Žermen, Čelsi, Mančester siti i Marsej.

Za reprezentaciju Liberije odigrao je 60 utakmica i postigao 22 gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve