Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.10.2017.

16:59

Može li FIFA da ponovi meč zbog fantomskog gola?

Svetski fudbal je nedavno upoznao VAR tehnologiju, ali izgleda da ni tehnologije nisu dovoljne da se sve greške eliminišu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Može li FIFA da ponovi meč zbog fantomskog gola?
Getty images

Jedna od katastrofalnih grešaka je donela Panami plasman na Mundijal u Rusiji i tri boda u meču protiv Kostarike.

Osim toga, Amerikanci ispadaju "iz jednačine" i neće ih biti na Svetskom prvenstvu sledeće godine osim ako...

Ovih dana se vodi polemika oko fantomskog gola koji je Panama postigla za izjednačenje protiv Kostarike. Gol je u gužvi ispred gola Kostarike pripisan Gabrijelu Toresu iako nema ni govora o golu.

"Morala bi da bude ponovljena. Štaviše, FIFA bi trebalo da ih natera da opet odigraju utakmicu. To je već presedan", smatra španski arbitar Rafa Gerero.

Problematičnih mečeva je bilo i ranije. Svi još pamte baraž za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi kada je Tijeri Anri igrao rukom i pritom bio u ofsajdu pre nego je asistirao Vilijamu Galasu za izjednačujući gol protiv Irske u produžetku. Francuska je potom prošla do Mundijala, a Ircima je ostalo da žale.

Slično je i sada sa Amerikancima ispred kojih je Honduras. Majkl Kamarman je za CBS tim povodom rekao "Koliko ja znam, nema ponavljanja. Odluke sudija su konačne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve