Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.10.2017.

18:00

"Petarda" Zvezde, het-trik Luke Adžića

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su sa 5:0 Dinamo iz Vranja u odloženom meču prvog kola Kupa Srbije.

Izvor: PT

Autor: PT

StarSport

Izabranici Vladana Milojevića koristili su greške gostiju i zasluženo ostvarili trijumf posle reprezentativne pauze.

Ekipa iz Vranja igrala je veoma hrabro, sa visoko postavljenom zadnjom linijom i hteli su da se nadigravaju sa crveno-belima.

Zvezda je znala to da iskoristi i da preko kontra-napada dođe do veoma ubedljive pobede. Meč su obeležila dvojica igrača.

Luka Adžić koji je postigao het-trik i Aleksandar Pešić koji je ostvario tri asistencije i jedan gol.

Crveno-beli došli su do vođstva u 25. minutu kada je Adžić postigao prelep gol iz slobodnog udarca. Do drugog gola čekalo se 19 minuta kada je Pešić postigao gol, a onda je za samo dva minuta kasnije Adžić povosio na 3:0 (asistent Pešić).

Sa tim rezultatom otišlo se na pauzu, a onda su crveno-beli postigli još dva gola.

Adžić je ponovo bio strelac u 60. minutu (asistent Pešić), da bi u 76. minutu Srnić postavio konačnih 5:0 (asistent Pešić).

Ranije u toku dana, Partizan je kao gost slavio protiv Rtnja, dok je Napredak pobedio Bežaniju. Od 18.00 igrali su i Sloboda i Borac. Gosti iz Čačka slavili su sa 2:1.

II poluvreme

KRAJ Do kraja meča nije bilo prilika na obe strane, pa je Zvezda zasluženo došla do ubedljivog trijumfa.

79' Samo minut posle gola Abraham Frimpong je nezgodno udario glavom o travu. Posle nekoliko minuta igrač Zvezde uspeo je da ustane na noge. Na prvi pogled nije dobro, ali na svu sreću Frimpong je ustao i ukazuje mu se pomoć.

77' GOOOOOl, pogodak postiže Slavoljub Srnić. Pešić je ponovo asistirao, a Srnić lako obišao golmana i postigao peti gol.

73' Iz igre je izašao strelac tri gola, mladi Luka Adžić. Umesto njega je na terenu Filip Stojković.

69' Crveno-beli kontrolišu utakmicu. Dinamo pokušava kroz sredinu da napadne, ali kao da se previše otvaraju i Zvezda bi mogla i do petog gola na meču.

61' GOOOOOOL, Luka Adžić postiže het-trik. Nenad Milijaš poslao je odličnu loptu ka Pešiću, a ovaj ponovo nesebično dodao Adžiću koji lako postiže gol. Sjajna timska igra crveno-belih.

55' Vidi se da Zvezda neće da forsira. Igra se na sredini terana i bez nekog velikog žara.

48' Drugo poluvreme krenulo inicijativom Dinama koji pokušava da dođe do Zvezdinog gola.

I poluvreme

45' GOOOOOL, Luka Adžić postiže drugi gol na meču. Srnić je povukao kontru, potom dodao do Pešića, a ovaj nesebično dodao loptu do Luke Adžića kojem nije bilo teško da postigne gol.

44' GOOOOOL, Aleksandar Pešić postiže lep pogodak. Srnić je centrirao iz kornera, a Pešić poslao loptu glavom pod prečku golmana Vesića.

37' Posle centaršuta Nenada Milijaša igrači Dinama krenuli su da prave ofsajd zamku. To im je uspelo jer su čak trojica igrača ostala iz njih, ali nije i Savić do kojeg je lopta stigla. Savić posle prijema lopta postiago gol, ali pre toga dosuđen je ofsajd.

32' Nastavljena je incijativa Crvene zvezde. Dinamo je odlično krenuo, ali ih je ovaj gol Adžića malo poremetio.

25' GOOOOOL, Luka Adžić postiže prelep pogodak iz slobodnog udarca. 19-godišnji fudbaler je šutirao precizno sa nekih 20-tak metara, pa tako Vesiću nije dao nikakvu šansu.

21' Uzvratio je Nenad Milijaš na drugoj strani. Iskusni igrač je dobro šutirao, ali je njegov pokušaj otišao malo od leve stative.

20' Mogao je napadač Dinama Suraka da izađe 1 na 1 ispred Borjana. Ipak, nije iskoristio dobru priliku i Borjan je uspeo da reaguje.

16' Mogla je Zvezda do prilike za gol. Stojković je loše vratio loptu Vesiću, a Pešić je uspeo da je preseče. Ipak, prvi dodir sa loptom mu nije bio dobar i propala je šansa.

12' Na južnoj tribini nalazi se transparent u kojem Delije poziviju navijače na mobilizaciju.

11' Odličan šut Stevanovića sa nekih 20-tak metara. Dinamo ima manje poseda, ali je opasniji u prvih 10 minuta igre.

9' Zbog povrede meč je morao da napust Rikardinjo. Zamenio ga je Nenad Milijaš.

4' Utakmicaje krenulo inicijativom Crvene zvezde. Za sada bez većih prilika na obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve