Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.10.2017.

22:45

Čekali smo osam godina – i dočekali!

Uspela je! Fudbalska reprezentacija Srbije igraće veliko takmičanje prvi put posle osam dugih godina i tri kvalifikaciona ciklusa.

Izvor: PT

Autor: PT

Čekali smo osam godina – i dočekali!
Getty Images

Da sve bude još bolje, ekipa Slavoljuba Muslina plasirala se na najprestižnije takmičenje na svetu – Svetsko prvenstvo.

Od našeg poslednjeg plasmana na neko veliko takmičenje prošlo je osam godina i tri kvalifikaciona ciklusa – dva za Evropsko prvenstvo (2012,2016) i jedno za Mundija (2014).

Izabranici Radomira Antića su 2009. godine uspeli da završi prvi u grupi (bod ispred Francuza) i da tako obezbede direktnu kartu za Južnu Afriku, a sada ponovo kao prvi idemo u Rusiju. U odlučujućem meču "Orlovi" su savladali Gruziju.

Između toga bilo je dosta neuspeha u kvalifikacijama, kao na primer za Evropsko prvenstvo 2012. godine kada je naša reprezentacija završila na tek trećem mestu, iza Estonije i Italije.

Dve godine kasnije nismo uspeli da odemo na Mundijal, kada nam je grupa bila dosta jaka pošto su se u njoj nalazili Belgija, Hrvatska, Škotska i Vels. U takvom rasporedu snaga uspeli smo da završimo treći, sa tri boda manje od Hrvatske.

Kvalifikacije za Euro 2016. godine bile su poput onih iz 2012., a evo posle niza neuspeha pogledalo nas je sunce i uspeli smo da odemo na Svetsko prvenstvo!

Verovatno još nismo svesni uspeha ovih momaka, ali sve će doći na svoje do 1. decembra ove godine kada se budu izvlačile grupe Mundijal.

Još jednom – bravo momci, bravo Srbijo, glavni deo posla je urađen, a na najvećem sportskom događaju na svetu pokažite zašto ste među 32 najbolje selekcije na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve