Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.10.2017.

09:00

Dan D: Srbija – Gruzija za Svetsko prvenstvo!

Danas je taj dan – Srbija igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Dan D: Srbija – Gruzija za Svetsko prvenstvo!
Starsportphoto

Od 20.45 na stadionu ’Rajko Mitić’ fudbaleri Srbije dočekaće selekciju Gruzije u poslednjoj utakmici evropskih kvalifikacija, u kojoj ih trijumf vodi direktno na Mundijal u Rusiji sledeće godine.

’Orlovi’ su prvi u grupi D sa 18 bodova, jednim više od drugoplasiranog Velsa i prvu šansu su propustili pre tri dana u Beču, kada je Austrija slavila rezultatom 3:2.

Međutim, izabranici selektora Slavoljuba Muslina imaju priliku da pobedom nad pretposlednjim timom u grupi overe plasman na Svetsko prvenstvo, što će našoj zemlji biti prvo veliko takmičenje posle osam godina i svetske smotre u Južnoj Africi.

Više od 30.000 karata je već prodato, a sportski direktor Fudbalskog saveza Goran Bunjevčević opisao je duel kao najveći ikada za ovu generaciju.

"Protiv Gruzije naša reprezentacija, naša Srbija igra utakmicu života, to je utakmica na život i smrt. Zato pozivam celu Srbiju i Republiku Srpsku da dođu na stadion ’Rajko Mitić’ i da podrže našu reprezentaciju, da podrže našu zemlju, našu Srbiju! Sudbina srpskog fudbala je u pitanju i u velikoj meri i naše države. Zato još jednom molim sve građane Srbije i Republike Srpske da dođu i pomognu da odemo u Rusiju!", rekao je Bunjevčević.

Muslin veruje u svoje igrače i ne sumnja u pozitivan rezultat – ukoliko Srbija ne bude trijumfovala, sigurno će igrati u baražu.

"Kao što znate, spremamo se za odlučujući meč, to smo i priželjkivali, da ova utakmica bude presudna. Mislim da će biti teško, kao što rekoh kada smo igrali kod njih, nepredvidivi su, niko ih nije dva puta pobedio i nadam se da ćemo mi biti prvi. Naši momci igraju u velikim klubovima i igrali su velike utakmice. Ako odigraju kako mogu, nemam sumnji da ćemo pobediti i ići u Rusiju", dodao je Muslin.

Nemanja Matić, jedan od najboljih i najiskusnijih igrača našeg tima, posredno je kritikovao navijače koji nisu uvek podržavali reprezentaciju.

"Mi smo takav narod da se posle jednog poraza menja slika o svima nama i zaboravljaju ljudi da smo prvi na tabeli i dalje i da nas jedna utakmica vodi na Mundijal. Zato podsećam da sami odlučujemo o svojoj sudbini i navijači bi sutra trebalo da napune stadion. Ne bežimo od odgovornosti, a ono nam je bio prvi poraz u kvalifikacijama. Očekujem dobru podršku sutra", istakao je vezista Mančester junajteda i dodao da mu je sreću poželeo i menadžer Žoze Murinjo.

"Poželeo nam je svu sreću, da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. I on je rekao da je trebalo da igramo bolje, ali da je to fudbal i da se nada da ćemo se plasirati. To je sve".

Gruzini su do sada sakupili samo pet bodova i igraće potpuno rasterećeno.

"Znamo da je ovo veoma važna utakmica za Srbiju i generaciju njenih igrača, koja je veoma iskusna i ima možda i poslednju šansu da igra Svetsko prvenstvo. Došli smo u Beograd da pokažemo dobar fudbal i ostvarimo dobar rezultat pred verovatno 50 hiljada navijača", rekao je selektor Vladimir Vajs, ne želeći da otkrije taktiku.

"Srbija je igrala dominantan fudbal u ovim kvalifikacijama, ekipa koja ima posed i protiv koje nije lako igrati. Moraću da promenim taktiku i videćemo kako će to da izgleda", dodao je Vajs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve