Nova vest
Fudbal

Subota, 07.10.2017.

22:12

Selektor Hrvatske: Znam da situacija nije sjajna..

Novi selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da nije dugo razmišljao kada mu je ponuđeno da preuzme nacionalnu selekciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Selektor Hrvatske: Znam da situacija nije sjajna..
Getty Images

"Nisam dugo razmišljao, ne bojim se izazova i verujem u ove momke. Hvala HNS-u na ukazanom poverenju, a ja sam spreman za izazov koji nas čeka. Znam da situacija nije sjajna i da atmosfera oko reprezentacije nije dobra. Ali, ne želim da gledam u prošlost, želim da se okrenem utakmici protiv Ukrajine, samo me to zanima", kazao je Dalić uoči leta za Kijev, prenosi agencija Hina.

Reprezentacija Hrvatske je danas otputovala u Ukrajinu gde će protiv domaće selekcije odigrati poslednji meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.

"U ova dva dana pokušaćemo da uradimo što je moguće više sa svim igračima, razgovaraću s njima i pripremiti ih najbolje što mogu. Pokušaćemo da pronađemo onaj 'klik' koji nam treba. Kvalitet postoji, samo ga treba probuditi. Znam da možemo da uspemo, ne bih se prihvatio ovog posla da ne verujem u momke i da ne verujem u svoj rad", rekao je Dalić.

Hrvatskoj za direktan plasman u Rusiju treba pobeda u Kijevu, uz uslov da Island ne pobedi Kosovo, dok joj je za drugo mesto i mogući plasman u baraž dovoljan i bod na gostovanju u Ukrajini.

"Naši igrači igraju pred punim stadionima iz nedelje u nedelju, tako da im atmosfera u Kijevu sigurno neće biti opterećenje. Pun stadion može biti samo dodatni izazov, a u prvih 10 ili 15 minuta treba izdržati pritisak, zadržati stabilnost i mirnoću, a nakon toga moramo zaigrati svoju igru. Cilj nam je da preuzmemo kontrolu nad utakmicom", najavio je novi selektor Hrvatske.

Dalić je na klupi Hrvatske zamenio Antu Čačića, koji je smenjen posle jučerašnje utakmice sa Finskom (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve