Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.10.2017.

18:00

Muslin: Lakše je reći nego osvojiti 3 boda (VIDEO)

Selektor Srbije Slavoljub Muslin otkriva da je Austrija za njega bila ubedljiv favorit grupe D i da je lako reći, a teško osvojiti bodove u Beču.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Muslin: Lakše je reći nego osvojiti 3 boda (VIDEO)
B92 / AK

Austrijanci su na svojoj konferenciji ranije tokom dana poručili da uprkos nezavidnoj situaciji u kojoj se nalaze idu na pobedu.

Pobeda je međutim potrebnija timu Slavoljuba Muslina koji bi onda kolo pre kraja i matematički obezbedio plasman na Mundijal u Rusiji i mogao bi mirno da dočeka Gruziju na svom stadionu u ponedeljak.

"Za mene je reprezentacija Austrije na početku priprema bila najopasniji protivnik i mislio sam da su ubedljivi favoriti naše grupe ali se po rezultatima to nije ispostavilo tako. Ne znam iz kog razloga, imaju dobre igrače", rekao je na konferenciji za medije selektor Srbije.

Srbija ima 18 bodova, Vels ima 14, a Irska 13. Do kraja su ostale dve utakmice, a Austrija u sam finiš kampanje ulazi sa 9 bodova. Iza Austrijanaca su jedino Gruzija sa 5 i Moldavija sa 2.

"Utakmica u Beogradu je bila veoma teška, jedva smo pobedili i oni su ekipa koja je stvorila najviše šansi. Nisu davali golove, mi smo iskoristili naše šanse mada smo i mi imali više šansi nego što smo postigli golova. Znam da će sutra biti jako teška utakmica, ali ja verujem ovim momcima koji znaju da igraju ovakve utakmice i verujem da će odigrati kvalitetno kao što su to radili i do sada", rekao je Muslin.

Pred utakmicu se više govorilo o unutrašnjim problemima na relaciji austrijski igrači – austrijski fudbalski savez, ali Muslin oprezno konstatuje da neki igrači mogu da prevaziđu te poteškoće zbog čega meč sa Austrijancima opisuje i kao "mač sa dve oštrice".

"Orlovi" po njegovim rečima neće računati na oslabljenost protivničke ekipe. Srbija i Austrija igraju u petak od 20.45 minuta u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve