Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.10.2017.

16:13

Mitrović: Najvažniji meč u poslednjih 6-7 godina

Reprezentativci Srbije složni su u oceni da naredna dva meča u kvalifikacijama za SP imaju najveću važnost za državni tim u poslednjih nekoliko godina

Izvor: PT

Autor: PT

Mitrović: Najvažniji meč u poslednjih 6-7 godina
StarSport

"Svesni smo da su ovo dve najvažnije utakmice za naš tim u poslednjih šest, sedam godina. Trudimo se da ostanemo na zemlji i da završimo posao. Nije teško spremiti se za ove mečeve, ulazimo isto kao i u svake druge, a to je sa željom da pobedimo. Znamo da smo na korak od plasmana, ali nećemo dozvoliti da nas to poremeti. Uradićemo sve da to završimo već u Austriji", rekao je Aleksandsr Mitrović.

Srbija će u petak od 20.45 gostovati Austriji u Beču u devetom kolu Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a kvalifikacije će završiti u ponedeljak u Beogradu protiv Gruzije.

Ekipi Slavoljuba Muslina su potrebna tri boda za siguran plasman na Mundijal u Rusiji, a gotovo sigurno bi mogla da prodje dalje i sa dva boda.

Mitrović je naveo da atmosfera u reprezentaciji nikada nije bila bolja otkako je on tu, kao i da su svi igrači puni sampouzdanja.

"Sigurno je da smo na dobrom putu. Rastemo kao tim. Na korak smo od cilja. Imamo dve šanse, ali mislim da smo spremni da već u Beču završimo", rekao je golman Vladimir Stojković.

Stojković je rekao i da očekuje težak meč, s obzirom na to da će Austrija nastupiti s izmenjenim sastavom koji je željan dokazivanja.

"Atmosfera u Beču može samo da nam bude vetar u ledja. Biće mnogo ljudi iz dijaspore koji su željni da nas vide. Verujem da ćemo uspeti da slavimo", dodao je on.

Mladi reprezentativac Mijat Gaćinović, koji je u dva nastupa za državni tim postigao dva gola, izrazio je nadu da će ekipa doneti pozitivan rezultat iz Austrije.

"Bilo bi lepo da nastavim s golovima, ali najbitnije je da donesemo dobar rezultat", rekao je Gaćinović.

Upitani da li bi više voleli ispraćaj ili doček iz Rusije, reprezentativci su se složili da bi više voleli doček.

"Svakom od nas je san da igramo na velikom takmičenju za reprezentaciju. Svakako bi bilo bolje da bude dočeka, jer svi smo svesni da je nacija željna uspeha", rekao je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve