Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.10.2017.

11:42

Vels bez Bejla na Gruziju i Irsku!

Reprezentacija Velsa biće žestoko oslabljena u ključnim utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Vels bez Bejla na Gruziju i Irsku!
Foto: Getty images

"Zmajevi" će protiv Gruzije u petak i Irske u ponedeljak igrati bez svog najboljeg fudbalera Gareta Bejla.

To je dobra vest za reprezentaciju Srbije jer će Velšanima biti značajno teže da slave u Tbilisiju u petak, a ukoliko ne uspeju u tome, onda će "Orlovima" biti dovoljan i remi protiv Austrije da kolo pre kraja osvoje Grupu D i direktno se plasiraju na Mundijal.

Srbija je lider grupe sa četiri boda ispred Velsa, u petak gostuje u Beču, a tri dana kasnije dočekuje Gruziju. Velšani u petak igraju u Gruzji, a onda u ponedeljak igraju sa Irskom u Kardifu, od koje imaju bod više.

Ukoliko Srbija u petak "overi" svoju prvu poziciju, onda će pomenuti ostrvski derbi direktno odlučivati o drugom mestu i plasmanu u baraž za plasman na Svetsko prvenstvo.

Bejl je bio ključni igrač Velsa u ovom ciklusu kvalifikacija, napadač Real Madrida je postigao četiri gola, deli drugo mesto na listi strelaca u grupi sa Dušanom Tadićem, iza Aleksandra Mitrovića (6).

On će propustiti naredne dve utakmice reprezentacije zbog slabe fizičke spreme uzrokovane povredom mišića, zbog čega nije igrao ni za Real protiv Espanjola proteklog vikenda.

Bejl je došao na okupljanje selekcije u ponedeljak, nije trenirao prvog dana sa timom kako bi dodatno odmarao, ali ipak neće putovati u Gruziju.

Umesto njega selektor Velsa Kris Koleman je pozvao napadača Barnslija Toma Bredšoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve