Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.10.2017.

23:37

Panuči: Albanija će pokušati da napravi istoriju

Selektor reprezentacije Albanije Kristijan Panuči rekao je da se nada da njegov tim može iznenaditi Španiju i Italiju u narednim kvalifikacionim mečevima za SP.

Izvor: PT

Autor: PT

Panuči: Albanija će pokušati da napravi istoriju
Getty Images

"Trebalo bi da se potrudimo da damo sve od sebe, ipak je početni rezultat 0:0, a ekipe imaju po 11 fudbalera na terenu. Znamo ko su nam protivnici i poštujemo ih, ali ćemo pokušati da ispišemo novu istoriju", rekao je Panuči prilikom objave spiska u Tirani.

Albanija verovatno neće imati priliku da dva puta zaredom igra veliko takmičenje, pošto dva kola pre kraja ima 13 bodova, šest manje od Italije, a devet od Španije.

Taj tim, ipak, ne želi olako da se preda, a prema rečima Panučija, pokušaće da zakomplikuje situaciju u borbi za prvo mesto koje će voditi Španija i Italija.

Prvo će se 6. oktobra sastati Španija i Albanija, odnosno Italija i Makedonija, a potom tri dana kasnije Albanija će dočekati Italiju, a Španija gostovati Izraelu.

Prvoplasirana ekipa će se direktno plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji, dok će druga verovatno igrati baraž.

Postoji strah u italijanskoj javnosti da ta zemlja može da ostane bez plasmana u Rusiju, što bi bilo nazvano "sportskom tragedijom".

"Ne mogu da kažem da bi to bila apokalipsa, ali svakako može da se nazove sportskom tragedijom. Tradicija kaže da ćemo se plasirati", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Italije (CONI) Djovani Malago.

Italija će biti bez povredjenih Lorenca Pelegrinija i Danijelea De Rosija, umesto kojih su pozvani Brajan Kristante i Roberto Galjardini.

Španija će, s druge strane, biti bez Andresa Inijeste, Alvara Morate i Danija Karvahala, koji imaju problema sa povredama, a umesto njih su pozvani Alvaro Odriosola, Džonatan Vijera i Aric Aduric.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve