Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.10.2017.

14:26

Bjeković: Baloteli je za mene "beba"...

Za Nicu danas igraju fudbaleri poput Marija Balotelija i Veslija Snajdera, ali Nica i dalje odlično pamti jednog igrača sa ovih prostora, Nenada Bjekovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Bjeković: Baloteli je za mene
StarSport

Klub ga je pozvao i kraće razgovarao sa svojom legendom.

"Dirnut sam jer sam uvek tu za klub kao što je i klub uvek u mojoj kući.Gledam skoro svaku utakmicu. U Srbiji sportski kanali emituju četiri, pet utakmica Lige 1 svaki put, često i Nicu. Drago mi je što klub igra značajnu ulogu u francuskom šampionatu jer grad i javnost to zaslužuju. Nica je za mene nešto posebno", rekao je Bjeković za klupski sajt.

Dodaje da je i kao igrač i kao trener radio prave stvari čim ga u klubu još uvek poštuju, a dotakao se i derbija Nica - Marsej.

"Veliki derbi. To nije utakmica kao bilo koja druga, ta vredi više. Igranje takve utakmice je prelepo. Znam, zapamtio sam. Imam bolja sećanja na utakmice protiv Sent Etjena koji je bio naš pravi rival jer smo se sa njima borili za titulu. Ali se sećam da kada bih dao gol protiv Marseja, to bi bilo nešto. Bio sam srećniji nego protiv drugih timova. Marsej, Pariz, voleo sam da igram tamo i uvek sam igrao dobro. Kada date gol na Velodromu i utišate njihovu publiku to je veće zadovoljstvo", priseća se Nenad Bjeković.

Legenda Nice kaže da bi bez problema svi igrači mogli da igraju za Nicu iz sedamdesetih godina prošlog, a od dvojica ofanzivnih igrača (Plea, Baloteli), Bjekovića Plea više podseća na njega dok je bio mlad.

"Po igri, po stilu... kompletan je napadač, sposoban da daje golove i rešava utakmice. Odlično su pogodili sa Balotelijem, veoma su dobar tandem i zato Nica dobro funkcioniše. Ako nastavi tako, Plea može da konkuriše za francuski nacionalni tim", kaže Bjeković. Na pitanje ko je čije su reakcije žustrije, poput vulkana odgovara da je on žustriji od Balotelija.

"Ja sam bio! Mislim da sam bio i teži za treniranje. Svako priča o Mariovom karakteru, ali on je za mene beba kao ja kada sam bio u tim godinama. Ali najvažnija stvar je šta pokazuje na terenu tokom mečeva. A pokazuje mnogo, mnogo toga", napominje Bjeković.

Bjeković veruje da Baloteli i Plea mogu da obore njegov rekord od 29 golova iz sezone 1977/1978, ali da ipak Baloteli deluje bliže tom rekordu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve