Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.09.2017.

18:00

Zvezda se junački odbranila i pobedila Keln!

Crvena zvezda je pobedila Keln u gostima sa 1:0 u drugom kolu grupe H Lige Evrope!

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda se junački odbranila i pobedila Keln!
FKCZ

Zvezda je slavila posle dva potpuno različita poluvremena, prvog u kome je bila odlična i drugog u kome Keln nije iskoristio mnogo šansi. Crveno-beli sada imaju četiri boda i drugi su iza Arsenala na tabeli.

Jedini gol na meču je dao Ričmond Boaći za Crvenu zvezdu i obezbedio svojoj ekipi tri boda spektakularnim golom sa dvadesetak metara.

Protiv Kelna su crveno-beli krenuli jako dobro. Prvo poluvreme je počelo dobrom igrom Nemanje Radonjića koji je tokom čitavog prvog dela dobro pronalazio "rupe" u odbrani Nemaca.

Na početku utakmice je igračima Zvezde trebalo malo vremena da se oslobode i kada se to desilo, stvorili su prve prilike za gol. Pretio je prvo Kanga u sedmom minutu. Imao je stopostotnu šansu kada je izašao sam ispred Tima Horna. Predriblao je golmana Kelna, ali je otišao previše udesno i promašio nebranjen gol.

To je bio uvod u odličnu partiju Zvezde u prvom delu. Počeli su da isporučuju "baražnu paljbu" sa distance i pokušavali su šutevima izdaleka Srnić, Kanga i Donald, ali je pogodio Boaći.

Boaći je u 30. minutu primio loptu iskosa, smirio je i van šesnaesterca šutrao ka golu Kelna. Udarac je bio fantastičan, a Horn nemoćan i Zvezda je povela. Igra srpskog vicešampiona je nagoveštavala još golova.

Umesto toga, u nastavku na teren izlazi potpuno drugačiji Keln i potpuno drugačija Zvezda. Bitenkur i Osako su uneli živost u igru domaćina, a ubedljivo najbolji je bio Miloš Jojić koji je dva puta pogađao stativu, u 58. i 66. minutu.

Zvezda je u obe situacije imala mnogo sreće, a "treća sreća" nije pogledala Keln ni posle udarca Bitenkura koji je pogodio treću stativu za nemačku ekipu u 74. ekipu. Crveno-beli u drugom poluvremenu nisu imali ni deo ubojitosti iz prvog dela, iz igre su izašli Boaći zbog povrede i Nemanja Radonjić, a jalovo su pokušavali Kanga i Pešić.

Jedinu pravu šansu za Zvezdu je propustio Srnić kada ga je izblokirao Sorensen u finišu meča, a upravo je Sorensen već u narednom napadu mogao da donese svom timu izjednačenje posle kornera.

Povratnik među stative Zvezde Milan Borjan je odlično reagovao, a do kraja pet minuta nadoknade vremena nije bilo ozbiljnijih prilika pa je Zvezda došla do tri velika boda i sada sa četiri zauzima drugo mesto u grupi H, iza Arsenala koji ima dve ubedljive pobede.

II poluvreme

91' Sorensen iz kornera mogao do izjednačenja! Dobar udarac glavom u bliži ugao gola Zvezde, Borjan na mestu.

90' Igraće se još pet minuta.

88'
Pešić loptu prosleđuje do Srnića, ovaj ulazi po levoj strani u kazneni prostor ali desnom nogom šutira i Sorensen ga blokira. Mogao je Srnić da postane junak utakmice.

86' Rauš i Bitenkur lako dolaze u prilike, Zvezda se povukla u svoj bunker iz koga nikako ne može da izađe pa će njena odbrana biti na velikom testu u narednih nekoliko minuta.

82' Mnogo bolji Keln u nastavku. Zvezda nema ništa od ubojitosti po bokovima koju je imala u prvom poluvremenu, nemačka ekipa se konsolidovala, a Kanga i Pešić ne mogu ništa da uradi sami u kontrama.

77' U igru ulazi Uroš Račić. Krstičić i Donald ne pokrivaju dovoljno u odbrani od početka drugog dela igre, pa je umesto Krstičića koji je bio odličan u prvom poluvremenu ušao Račić. U međuvremenu je igru napustio i Nemanja Radonjić i zamenio ga je Milić.

73' Nova stativa za Keln! Ovog puta Bitenkur, Zvezda se potpuno povukla, ali ono što mnogo više brine je zbunjenost i panika u odbrani koju pokazuje srpski vicešampion.

66' Strašan šut Jojića! Druga stativa srpskog igrača u redovima Kelna. Ovog puta je tukao sa distance Jojić, a Zvezda je opet imala sreće.

63' Drugi put za poslednjih pet minuta Boaći je na travi. Delovalo je kao da je reč o grčevima i da nije ozbiljnije prirode, ali je Boaći ipak morao napolje zbog povrede. Zamenio ga je Aleksandar Pešić. U međuvremenu Keln je uspostavio totalnu inicijatvu na terenu.

58' Jojić u stopostotnoj prilici! Dobio je pravovremenu loptu u prostor od saigrača, prošao je po boku i izašao ispred golmana Zvezde. Srećom po crveno-bele Borjan je dobro izašao i zatvorio ugao, ali je samo puka sreća spasila gol Beograđana jer je Jojić pogodio stativu.

55' Novi pokušaj Kelna. Ovoga puta probao je Bitenkur koji je uneo živost u igru svihe ekipe ulazi u zonu šuta, šutira sa ivice šesnaesterca, ali je njegov šut blokiran i Borjan je lako ukrotio tu loptu. Keln sve češće napada u ovim trenucima i igrači Zvezde treba da krenu napred da bi ublažili pritisak čuvanja svog gola i eventualno postigli još neki gol.

52' Keln ponovo preti. Kordoba posle ubacivanja pokušava makazicama da savlada Borjana. Šut je bio slab pa je lopta otišla do Osakoa koji je bio u ofsajdu.

50' Dobar pokušaj centaršuta Miloša Jojića. Lopta je došla do Bitenkura koji je glavom pokušao ali pored gola.

47' Odlična akcija Zvezde već na početku drugog poluvremena. Prošao je Radonjić po levoj strani poslao loptu na peterac gde je korak zakasnio Ričmond Boaći. Da je Boaći stigao na vreme trebalo bi da samo pogura loptu u mrežu.

I poluvreme

45' Poluvreme: Marko Gobeljić odmah pored kaznenog prostora pravi faul nad Kordobom i dobija žuti karton, a Keln šansu da još jednom zapreti iz prekida. Centrirao je Jojić, dugo je putovala lopta, odbrana Zvezde je reagovala dobro pa je Srnić povukao i kontru, ali je holandski arbitar svirao kraj i Zvezda na poluvreme ide sa prednošću od 1:0.

43' Najbolja prilika za Keln u prvom poluvremenu posle slobodnog udarca. Loptu je posle centaršuta izbio glavom Boaći iz svog kaznenog prostora, ona se odbila do Miloša Jojića koji je šutirao i lopta je prozujala pored gola Borjana.

37' Uh kakav šut Srnića! Pokušao je i on iz daljine i lopta nije naizgled bilo toliko iznad gola.

35' Solidan pokušaj iz slobodnog udarca fudbalera Kelna. Milan Borjan dobro istrčava na centaršut, boksuje loptu i sprečava veliku priliku za Keln.

30' GOOOOOOOOOOOOL! Spektakularan udarac Ričmonda Boaćija! Namestio se Zvezdin napadač sa dvadesetak metara iskosa od gola Horna, pucao desnom nogom u raklje i probušio mrežu Tima Horna za 1:0 za Zvezdu.

27'
Krade loptu Krstičić na tridesetak metara od gola Kelna, a Kanga ne časi časa već odmah šutira ka Hornu koji to lako brani. Imao je Kanga mnogo bolju opciju jer je Boaći bio sam u sredini i imao je prostora za veliku šansu.

26' Dobra prilika za Boaćija! Centrirao je Stojković sa desne strane, Boaći zahvatio loptu glavom ali je ona otišla pored gola. Zvezda za sada ima pet udaraca na gol.

24' Žirasi je pametno udvojen, Gobeljić i Babić su zatvorili napadača nemačke ekipe. Na drugoj strani Boaći igra po strani i pokušava da uposli Srnića koji je ušao u sredinu, ali završni pas nije dobar.

21' Mirniji tempo utakmice, Zvezda igra strpljivo i kruži oko kaznenog prostora Kelna vrebajući svoju priliku. Uglavnom se završava pokušajem centaršuta Stojkovića ili udarcem sa distance koji je izveo Kanga.

19' Zvezda je do sada već izvela nekoliko kornera što potvrđuje terensku inicijativu crveno-belih, ali nema pravih prilika posle onog pokušaja Kange iz sedmog minuta.

14' Dobar pokušaj igrača Kelna, lopta je išla kroz sredinu i bilo bi opasno da Borjan nije na vreme izašao ispred igrača Kelna.

9' Jak šut Donalda! Zvezdin vezista je već više puta pokazao da ume da da gol iz daljine. Pokušao je i protiv Kelna sa oko 25 metara ali je lopta otišla iznad gola.

8' Radonjić preti sa leve strane. Već drugi put na utakmici Radonjić prolazi, ovog puta znatno opasnije, ali Zvezda propušta još jednu izglednu priliku, Zvezda ozbiljno napada!

7' Kanga promašuje stopostotnu šansu! Zvezdin vezista je imao priliku u akciji koju je započeo Le Talek i posle samo dva dodavanja lopta dolazi dolazi do Kange koji izbija sam ispred golmana domaćih. Imao je Kanga vremena i da pročita novine, ali je hteo da predribla golmana Kelna, krenuo je udesno, otišao previše u stranu i promašio čist zicer.

5' Radonjić pokazuje već sada koliko je spretan sa loptom, iznosi je do polovine terena prosleđuje Donaldu ali defanzivci Kelna seku loptu upućenu Srniću. Igra se između dva kaznena prostora.

Zagrevanje

19.00 Počeo je meč! Crvena zvezdaigra u beloj opremi, a domaćin u crvenoj.

18.54 Stadion se popunjava, a igrači obe ekipe izlaze na teren i očekuje se da meč uskoro počne.

18.40 Nemački Ekspres javlja da su navijači Zvezde koji imaju karte na stadionu na kome će biti oko 700 redara. Od našeg izveštača Nemanje Đorđevića saznajemo da se dva sektora u uglu stadiona koja pripadaju Zvezdi dvadesetak minuta pre utakmice još uvek poluprazni.

18.30 Pola sata pre početka meča, situacija je u gradu relativno mirna, a sve obezbeđuje oko 2.300 policajaca.

18.22 Tridesetak navijača je ranije uhapšeno, a Nojes Dojčland piše da su za navijače Zvezde "spremni vodeni topovi" i podsećaju da su navijači tokom devedesetih korišćeni od strane političara i paravojnih formacija.

18.14 Prethodnih dana se mnogo pisalo o tome da će navijači Zvezde okupirati Keln, očekivalo se da dođe oko 5.000 navijača crveno-belih, pa su i policijske mere obezbeđenja ozbiljne. Policija svuda prati navijače što im nije smetalo da tokom kretanja ka stadionu pevaju "Napred Zvezdo, Crvena zvezdo"

18.00 Crvena zvezda će na teren Rajn Energija stadiona izaći u nešto promenjenom sastavu od onog na koji smo navikli. Dobra vest je da je u startnu postavu na gol vraćen Milan Borjan, a bilo je pitanja ko bi mogao da zameni Vujadina Savića na mestu štopera.

Odlučeno je da štoperski tandem će činiti Damjan Le Talek i Srđan Babić, a na beku će osim ustaljenog Filipa Stojkovića biti Marko Gobeljić. U ekipi Kelna će kao starter igrati i srpski igrač Miloš Jojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

584 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve