Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.09.2017.

20:15

Čelsijev šokantni preokret, moćni Parižani

Bajern se poklonio Nejmaru i Mbapeu. Ova dvojica igrača su uz Kavanija bila ključ pobede od 3:0 nad Bajernom iz Minhena. Slavio je i Čelsi u nadoknadi vremena.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Čelsijev šokantni preokret, moćni Parižani
Getty images

Posle prve večeri drugog kola u utorak, Liga šampiona je nastavljena utakmicama grupa A, B, C i D.

Prosek od tri gola po utakmici od utorka nastavila je Roma pobedom u Bakuu nad Karabagom 2:1 ranije tokom dana, a prava poslastica je bila sudar Paris Sen Žermena i minhenskog Bajerna u grupi B.

Grupa A:

Fudbaleri Mančester juanjteda pobedili su u gostima CSKA iz Moskve sa 4:1, dok je Bazel na svom terenu sa 5:0 razbio Benfiku.

Tandem Marsijal-Lukaku je blistao od samog početka utakmice, Lukaku je demonstrirao i snagu i snalažljivost i potpuno nadigrao CSKA. Meč je rešen već u prvom poluvremenu.

Lukaku je u 4. minutu iskoristio centaršut Marsijala i glavom sa oko pet metara savladao golmana Igora Akinfejeva.

Ekipa Žozea Morinja je u 19. minutu povela sa 2:0, a ovoga puta je pogodio Marsijal iz penala. Georgi Šenikov je prethodno oborio Henriha Mihtarijana u kaznenom prostoru.

Mančester je u 27. minutu na sličan način kao kod prvog gola stigao do trećeg, samo je ovaj put Lukaku sa pet metara nogom savladao Akinfejeva posle ubačene lopte Marsijala s levog boka.

Juanjted je u drugom delu meča stigao do još jednog gola, a novu asistenciju upisao je Marsijal, koji je ovaj put uposlio Mihtarijana za 4:0, a konačnih 1:4 postavio je Konstantin Kučajev u 90. minutu.

Bazel je posle prvog dela igre imao prednost od 2:0, a do prednosti su stigli već u drugom minutu posle kontranapada koji je okončao Mihael Lang.

U 20. minutu stigli su do drugog gola, a strelac je bio Dimitri Oberlan, da bi u drugom poluvremenu s tri gola, prvo Rikija van Volfsvinkela u 56. iz jedanaesterca, te Oberlana u 69. i Blasa Riverosa u 76. rešili pitanje pobednika.

Grupa B:

Parižani su u novu sezonu Lige šampiona u grupi B ušli pobedom protiv Seltika u Glazgovu 5:0, a Bajern je sa 3:0 bio bolji od Anderlehta. Očekivala se dobra utakmica, sve oči su uprte u Mbapea, Nejmara, Kavanija i njihovu saradnju, a onda je sve već u drugom minutu šokirao Dani Alves, kada je zaboravljen dao gol za prednost Parižana.

Bajern je preuzeo inicijativu, pretio, ali je jedno jednostavno odlaganje lopte Mbapea za Kavanija značilo i 2:0 za PSŽ posle samo pola sata igre.

Treći gol, opet u glavnoj ulozi Mbape. Sjajan dribling na malom prostoru zaista je podsetio na Anrija u mlađim danima, lopta stiže do Nejmara koji se snalazi u kaznenom prostoru i na pola sata do kraja postavlja konačan rezultat utakmice.

U drugoj utakmici iste grupe snage su odmerili Seltik i Anderleht. Seltik je savladao belgijsku ekipu sa 3:0. Vrebali su igrači Brendana Rodžersa prvi gol do 38. minuta kada je pogodio Lej Grifits posle odličnog niskog proigravanja Tirnija. U međuvremenu se Uroš Spajić povredio, ali je nastavio susret u dresu Anderlehta, samo da bi njegov tim primio još dva gola.

Prvi u režiji Patrika Robertsa koji je u trku prošao pored nekoliko igrača i šutirao ka golu. Uz malo sreće, lopta je ušla u gol, Seltik je duplirao prednost. Pobedu Seltika potvrdio je Skot Sinkler u nadoknadi vremena.

Grupa C

Jedna od najuzbudljivijih utakmica večeri igrana je u grupi C u kojoj je Čelsi pobedio Atletiko Madrid posle preokreta sa 2:1.

Atletiko je posle gola Grizmana vodio na svojoj Vandi Metropolitano u prvoj utakmici LŠ na novom stadionu. Vrlo lako je moglo da bude drugačije jer je Azar pogodio stativu već u 13. minutu. Oblak je potom odbranio Morati, da bi Grizman u 40. minutu realizovao penal posle starta Davida Luiza u kaznenom prostoru.

Čelsi dolazi do izjednačenja u 60. minutu kada je Alvaro Morata iskoristio odličan centaršuta Azara. Samo je okrznuo loptu glavom da bi ona otišla u malu mrežu za izjednačenje 1:1.

A onda.. Šok! Čelsi je u samom finišu u poslednjem napadu 94. minuta uspeo da u kaznenom prostoru protivnika odigra odličnu akciju, a strelac pobedonosnog gola bio je Miši Batšuaji.

Ranije je u istoj grupi Roma sa 2:1 pobedila Karabag.

Grupa D

Fudbaleri Barselone pobedili su na gostovanju Sporting sa 1:0, dok je Juventus u Torinu sa 2:0 savladao Olimpijakos.

Barselona se namučila u Lisabonu, ali je na kraju ipak uspela da dođe do trijumfa. Katalonci su do pobede došli autogolom Sebastijana Koatesa u 49. minutu.

Juventus je pred svojim navijačima u potpunosti nadigrao Olimpijakos, ali je tek golovima u drugom meču stigao do pobede.

Prvo je Gonsalo Iguain u 69. minutu doveo "Staru damu", da bi Mario Mandžukić u 80. minutu postavio konačnih 2:0.

22.40 Kraj. Iza nas je još jedno golgetersko uspešno veče. Ma koliko čudno zvučalo, najmanje golova je bilo na meču u kome je igrala tradicionalno efikasna Barselona, a ukupno je dato 25 golova na osam utakmica.

22.38 ŠOK na Vandi Metropolitano! Miši Batšuaji donosi preokret Čelsiju u poslednjem napadu na meču (94. minut) za 2:1 i veliku radost navijača "Plavaca". Golu je prethodila odlična kombinacija i dupli pas kao na igrici pa je Batšuaji još jednom dao povoda proizvođačima video igara da preispitaju njegove ocene.

22.36 Treći gol za Seltik daje Skot Sinkler, pa "Kelti" u nadoknadi vremena postavljaju konačan rezultat od 3:0.

22.32 CSKA
daje počasni gol u porazu od Mančester Junajteda. Konstantinu Kučajevu je bilo potrebno samo šest minuta na terenu da bi se upisao u listu strelaca i dao gol u 90. minutu kojim smanjuje poraz na 4:1 što je ostalo i konačan rezultat ove utakmice.

22.25 Juventus
je duplirao prednost na 2:0, Mandžukić je strelac u 80. minutu vrlo efikasnog drugog poluvremena svih ekipa. Jedini remi je za sada utakmica između Čelsija i Atletika.

22.17 Petarda Bazela! Riveros pogađa za 5:0, a Benfika je potpuno razbijena i pre 76. minuta kada je Riveros dao gol.

22.12 Juventus vodi sa 1:0, gol je u 69. minutu dao Iguain. Iguain je pokušao iz prve posle centaršuta, izblokiran je ali je pokupio odbitak i smestio ga iza leđa Prota.

22.11 Bazel vodi sa 4:0. Švajcarci gaze Benfiku koja ima i crveni karton, isključen je Almeida, a Oberlan je postigao svoj drugi gol na meču u 69. minutu.

22.05 PSŽ 3:0! Nejmar
se najbolje snašao u kaznenom prostoru Bajerna i iskoristio uspavanost defanzivaca nemačkog kluba da postigne gol kome je prethodila majstorija Mbapea i strašan dribling koji je otvorio šansu za gol u 63. minutu.

22.01 Morata izjednačuje za Čelsi na 1:1. Centrirao je Eden Azar, a Morata se samo poklonio i prosledio loptu do suprotnog ugla gola Atletika u 60. minutu.

21.59 Van Volfsvinkel povećava prednost Bazela na 3:0 u 59. minutu iz penala.

21.57 Mančester vodi 4:0! Posle Lukakua i Marsijala u strelce se upisao i Mhitarijan u 57. minutu, a Junajted vrlo ubedljiv protiv Moskovljana.

21.55 Seltik dolazi do drugog kola zahvaljujući grešci koju je napravio Serinje Kara kada je loptu ubacio u svoju mrežu u 50. minutu meča. U istom minutu je povela i Barselona auto-golom Koatesa.

21.54 Goool! Roberts povećava prednost Seltika u 50. minutu, 2:0! Pretili su istovremeno u svojim utakmicama Atletiko i Mančester, a probudio se do 50. minuta i Bajern! Bajern je izveo korner, Havi Martines je tukao glavom Tijago Silva se postavio sjajno i spasio loptu koja je već savladala golmana iz mreže u 50. minutu. Već u sedećem napadu sevnula je kontra u kojoj je Nejmar posle proigravanja Mbapea promašio čistu priliku za gol!

21.35 Poluvreme. Od osam utakmica do sada, samo na dve nisu postignuti golovi do poluvremena. Juventus i Barselona nisu uspeli da savladaju čuvare mreže Olimpijakosa i Sportinga.

21.29 Antoan Grizman pogađa penal, 1:0 za Atletiko Madrid, posle faula koji je skrivio David Luiz. Luiz je dobio žuti karton, a Grizman raspalio po sredini gola. Taktika mu je uspela i Atletiko od 40. minuta vodi sa 1:0.

21.27 Vodi Seltik sa 1:0, od 38. minuta. Gol je dao Lej Grifits, ali zasluge za pogodak idu Kieranu Tirniju koji je asistirao centarforu Seltika.

21.19 Boooomba i na Parku prinčeva! Samo nekoliko minuta posle trećeg gola Junajteda, Paris Sen Žermen baca Bajern na kolena drugim golom za samo pola sata igre. Mbape odlaže loptu Kavaniju, a Kavani preciznim i odličnim udarcem matira u 31. minutu Ulrajha koji na golu menja Manuela Nojera za 2:0.

21:16 Novi gol za Mančester! Marsijal i Lukaku vuku sve konce igre Junajteda! Nova asistencija Marsijala i novi gol belgijskog napadača u 27. minutu utakmice za 3:0.

21.04 Junajted i Bazel duplirali prednost: Antoni Marsijal koristi jedanaesterac i loš start Georgija Šenikova u 17. minutu i nakon asistencije za Lukakua upisuje i gol. Prednost je duplirao i Bazel za koji pogađa Dimitri Oberlan u 20. minutu. U međuvremenu je Bajern opasno zapretio preko Havija Martinesa u 18. minutu.

20:49 Rani golovi na tri utakmice! Paris Sen Žermen je poveo posle sjajne solo akcije Nejmara po levoj strani. Nanizao je Brazilac nekoliko čuvara i prosledio loptu na drugu stranu na kojoj je bio zaboravljeni Dani Alves koji je već u drugom minutu dao gol za vođstvo PSŽ. Poveo je i Mančester Junajted je protiv CSKA poveo golom Romelua Lukakua kome je Antoni Marsijal poslao dobar centaršut već u trećem minutu. Bazel vodi protiv Benfike od drugog minuta, a strelac je Lang.

20.37 Srbi starteri: Osim Kolarova i Matića, na terenu će biti još i Ljubomir Fejsa, Andrija Živković, Saša Zdjelar i Uroš Spajić. Najteži posao će imati Zdjelar koji igra protiv finaliste prošlosezonske Lige šampiona, Juventusa u Torinu, a Spajić sa svojim Anderlehtom kod kuće dočekuje Seltik isprašen u prošlom kolu sa pet golova od Nejmara i drugova.

20.30 Roma pobedila, Karabag mogao do boda: Aleksandar Kolarov je odigrao ceo meč u pobedi Rome nad Karabagom. Roma je pobedila sa 2:1, prvi gol za Vučicu je dao Kontantinos Manolas u sedmom minutu,a nekadašnji biser Milana Stefan El Šaravi je asistirao za drugi gol već posle 15. minuta igre.

Pedro Enrike je smanjio na 2:1 do kraja prvog poluvremena u 28. minutu, ali je to bilo sve što se tiče golgeterskog učinka. Karabag je pred nadoknadu vremena mogao i do izjednačenja, ali Dino Ndlovu nije bio precizan glavom sa desetak metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve