Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.09.2017.

19:15

Milojević: Protiv bundesligaša ne pričate unapred

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da je utakmica protiv Kelna za njegove igrače veliko iskustvo i da tim zaslužuje evropsku elitu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Milojević: Protiv bundesligaša ne pričate unapred
StarSport

Na konferenciji za medije pre utakmice je rekao da ne razmišlja o rezultatu i istoriji. Istoriju treba ostaviti u prošlosti, a rezultat se tek stvara.

"Mislim da Crvena zvezda istorijom i svim ostalim zaslužuje da bude među elitom evropskog fudbala. Za nas je to veliko iskustvo, pogotovu za moje igrače od kojih je vrlo malo njih igralo evropske utakmice", rekao je Milojević i dodao da uprkos nedostatku iskustva svi zaslužuju da igraju.

"Jedno je ono na papiru gde je sigurno Arsenal favorit jer dolazi iz jedne jake lige i na drugom mestu sigurno Keln jer je bundesligaš i jer su imali fantastičnu sezonu prošle godine", kaže Milojević i objašnjava da je povedena priča o borbi za drugo mesto.

"Jednostavno želimo da igramo onaj fudbal koji smo do sada igrali i da damo sve od sebe, videćemo na kraju šta ćemo nam to doneti. Želimo da se prikažemo u najboljem svetlu. Znamo da je Bundesliga jedna od najjačih liga u Evropi i svetu i videćemo kako ćemo mi reagovati na sve to", rekao je Milojević.

O rezultatu kaže da ne razmišlja zato što je bitan pristup meču.

"Hoću da imam ekipu sa samopouzdanjem. Pravimo jedan kontinuitet dobrih rezultata, sigurno su ove utakmice specifične. To je Liga Evrope, igramo protiv bundesligaša, ne možete tu ništa da pričate unapred. Za prognozirati je jednostavno nemoguće", kaže trener Zvezde koji ne zna hoće li to biti dovoljno za pobedu.

Zvezda je protiv Kelna odigrala dvomeč pre 28 godina, kada je posle pobede 2:0, poražena sa 3:0, a Keln u ukupnom skoru slavio u tadašnjem Kupu UEFA.

"Istoriju treba ostaviti tamo gde i treba da bude, u istoriji, mnogo je utakmica i nove stvari. Mi ćemo se truditi kao i tadašnja generacija da napravimo taj podvig. Možda u nekoj priči sa ljudima i akterima desilo se to što se desilo, ali posle toga se dešavalo mnogo lepih stvari u istoriji Crvene zvezde", istakao je Milojević.

Keln je ocenio kao izuzetno dobru ekipu koja samo trenutno u ligi ne beleži zavidne rezultate. Imaju samo jedan bod iz šest utakmica i gol razliku 1:13.

"Par igrača ima problema i sa povredama i to je sigurno malo poremetilo koncepciju njihovog trenera i same ekipe, ali ne možemo da pričamo. Keln je Keln, to je nemački fudbal koji se bazira na disciplini i odgovornosti i oni jednostavno igraju takav fudbal da ne odustaju. Ne vidim da li to (skorašnji rezultati) može da bude mana ili prednost", objasnio je trener Crvene zvezde.

Na pitanje ko će zameniti Vujadina Savića na mestu štopera kaže da ima mnogo igrača.

"Ne volim da pričam o igračima koji nisu tu. Vujadin je povređen i nije sa nama. Ko god bude igrao, daće maksimum. Za koga se god budem odlučio, mislim da zaslužuje da igra", kaže Milojević.

Crvena zvezda igra protiv Kelna u drugom kolu grupe H u četvrtak od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve