Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.09.2017.

12:57

Đukić: Evropa ne prašta greške,nadam se Stojkoviću

Trener Partizana Miroslav Đukić nada se da će meč protiv Dinama iz Kijeva biti poslednja utakmica koju će crno-beli igrati pred praznim tribinama.

Izvor: B92

Autor:B92

Đukić: Evropa ne prašta greške,nadam se Stojkoviću
Foto: StarSport

Crno-beli zbog suspenzije UEFA pred praznim tribinama dočekuju ukrajinskog velikana u četvrtak od 21:05, u drugom kolu Lige Evrope.

"Očekuje nas težak meč protiv Dinama iz Kijeva, to je ekipa koja je na papiru sigurno favorit u našoj grupi. To je ozbiljna ekipa, ekipa velikog renomea i ugleda. Očekuje nas težak meč, ali to je velika prilika da napravimo dobar rezultat i da sa tri boda steknemo lepu zalihu", rekao je Đukić.

"To su čudne utakmice, videli smo protiv Videotona da je to sablasna atmosfera. Međutim, šta je tu je. Moramo da odigramo još tu jednu i nadam se da će to poslednja koju ćemo igrati pred praznim tribinama, da ćemo naučiti lekciju i da se takve stvari više neće dešavati. Moramo da se priviknemo na taj ambijent i da osvojimo tri boda", dodao je trener Partizana.

"Svi gubimo, gubi klub, gubi i publika, gube igrači i treneri. Igrati fudbal bez publike nema smisla. Ovo je velika predstava koja zahteva pun stadion. Šteta za Beograd i za srpski fudbal. Nadam se da smo jednom za svagda naučili lekciju i da ćemo početi da se ponašamo u skladu sa pravilima", istakao je Đukić.

Partizan je u prošlom kolu Super lige Srbije pobedio Rad sa 4:2. Vodili su crno-beli na Banjici sa 2:0, Rad je potom izjednačio, ali je šampion Srbije uspeo da postigne još dva gola i osvoji sva tri bida.

"U Evropi se greške skupo plaćaju. Protiv Rada smo uspeli da se vratimo, ali u Evropi se gube utakmice ako dodje do pada koncentracije kao što se nama desilo protiv Rada. Morate da budete koncetrisani 90 minuta, jer Evropa ne prašta", rekao je Đukić.

Ako se ne računa ukrajinski Superkup, Dinamo je ove sezone izgubio samo od Jang Bojsa, s kojim je Partizn igrao 1:1 u prvom kolu Lige Evrope.

"Svaka utakmica je utakmica za sebe. Jang Bojs ih je pobedio, dominirao je, nisu im dozvolili da igraju svoju igru. To je model koji može da se iskoristi. Dinamo je ekipa koja koja je u svom šampionatu dominira, ekipa hoće da ima posed. Takve ekipe se osećaju nekomotno ako im oduzmeš loptu. Treba dosta agresije i ako im oduzmemo loptu to će biti dobar način da se neutrališu", rekao je trener srpskog šampiona.

Đukić je naveo da golman Vladimir Stojković nije trenirao u utorak.

"Danas će trenirati, nadam se da će biti spreman, ali sačekačemo današnji (sreda) trening... Levi bek Nemanja Miletić je trenirao sa kondicionim trenerom, izdržao je ceo trening, danas se priključuje ekipi", rekao je Đukić.

U Grupi B Dinamo je prvi na tabeli sa tri boda, iza su Partizan i Jang Bojs sa po jedinim bodom, a Skenderbeg je poslednji bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve