Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.09.2017.

11:14

Džajić: Keln veliki test, ali bez opterećenja

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da je predstojeća utakmica sa Kelnom u Ligi Evropa veliki test za crveno-bele.

Izvor: B92

Autor:B92

Džajić: Keln veliki test, ali bez opterećenja
Foto: StarSport

Džajić je istakao da niko ne sme da se zavarava zbog trenutnog položaja dva kluba u domaćim prvenstvima.

"Veliki test za ovaj tim. Zvezda ne treba da igra sa nekim opterećenjem, nema razloga. Bez obzira na položaj na tabeli, razlika između naše i nemačke lige je ogromna, pa sa te strane niko ne treba da se zavarava. Jednostavno, treba odigrati tu utakmicu pa šta bude", rekao je Džajić novinarima u Beogradu.

Srpski klub je u prvom kolu Grupe H Lige Evropa igrao nerešeno 1:1 na svom stadionu sa ekipom BATE Borisov, dok je Keln sa 3:1 poražen u Londonu od Arsenala.

Keln je loše počeo sezonu u Bundesligi, poslednji je na tabeli sa samo bodom, koji je osvojio prošlog vikenda protiv Hanovera. S druge strane, Zvezda je lider Super lige Srbije, vezala je četiri pobede i ima 28 bodova, pet više od Partizana.

"Za sad sve funkcioniše kako treba, Zvezda igra korektno. Što je najvažnije, ima prostora da to bude još bolje. Ja lično nisam očekivao... Došlo je dosta novih igrača koji nisu igrali u svojim timova iz raznih razloga, nisu imali ni velike pripreme, a ipak su ušli u Ligu Evrope. Naravno, uvek treba biti na zemlji, fudbal je takav da nikad ne znate šta možete da očekujete. Ovo je Zvezda, turbulencije nisu iste u Zvezdi i nekom drugom klubu kad, ne daj bože, krene nešto...", rekao je Džajić.

"Ali, ne treba o tome sada razmišljati, treba se koncentrisati na ovu utakmicu i odigrati najbolje što može. Šta će biti, videćemo", dodao je počasni predsednik Zvezde.

Crvena zvezda i Keln su se jedini put sastali u dvomeču u sezoni 1989/90. u trećem kolu tadašnjeg Kupa UEFA, u kom je uspešniji bio nemački klub, koji je prošao dalje ukupnim rezultatom 3:2.

Keln je tada nadoknadio poraz od 2:0 u Beogradu i u revanšu pobedom sa 3:0 eliminisao ekipu Dragoslava Šekularca.

"Zvezda je u Beogradu igrala fenomenalno. Na revanšu u Kelnu smo imali mnogo šansi, nismo uspeli, ali šta da se radi. Nećemo sad da se to sećamo", rekao je Džajić.

Zvezda je do sada 29 puta igrala protiv nemačkih klubova i ima skor od 12 pobeda, četiri remija i 13 poraza.

Upitan o rivalstvu Zvezde sa nemačkim klubovima, Džajić je istakao: "Nismo mi još rivali. Ja bih voleo da kažem da smo mi rivali sa nemačkim klubovima. To što je bilo je bilo tad, piše se nova istorija. Jeste, dobro, Zvezda je igrala... Mi smo onu najvažniju utakmicu dobili kad je trebalo, kad smo eliminisali Bajern, to je bilo najvažnije".

"Sad je novi početak, ovo je početak nečeg boljeg i ja bih voleo da potraje",
zaključio je Džajić.

Utakmica između Kelna i Zvezde igra se u četvrtak od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve