Nova vest
Fudbal

Subota, 23.09.2017.

17:28

Hofenhajm na vrhu, Majnc iznenadio Hertu

Fudbaleri Hofenhajma preuzeli su prvo mesto u Bundesligi bar na nekoliko sati, posle prvih utakmica šestog kola.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Hofenhajm na vrhu, Majnc iznenadio Hertu
Foto: Getty images

Hofenhajm je u jednom od derbija vikenda nadigrao Šalke 2:0 i četvrtom pobedom prestigao Borusiju Dortmund, koja kasnije dočekuje imenjaka iz Menhengladbaha.

Pomalo neočekivanu pobedu kod kuće zabeležio je i Majnc, koji je minimalnim rezultatom savladao berlinsku Hertu.

Na svom terenu je slavio i Lajpcig, sa 2:1 protiv Ajntrahta iz Frankfurta, dok su mečevi Štutgart – Augzburg i Verder – Frajburg završene bez golova.

U vrlo otvorenom meču na kojem je viđeno skoro 30 šuteva ka dva gola, Hofenham je već u 13. minutu poveo protiv Šalkea, golom Denisa Gajgera.

Usledio je žestok pritisak gostiju, Konopljanka je pogodio prečku i propustio još jednu sjajnu šansu, da bi tačku stavio Lukas Rup u nadoknadi vremena. Matija Nastasić odigrao je ceo meč za goste iz Gelzenkirhena.

Majnc je tek drugi put ove sezone osvojio bodove, opet sva tri, u meču u kojem je to malo ko očekivao. Herta je podbacila na ovom gostovanju, a meč je rešen u 54. minutu kada je Pablo de Blazis realizovao penal koji je skrivio Karim Rekik.

U završnici susreta Rene Adler je sprečio Valentina Štokera da izjednači posle udarca sa distance, da bi u poslednjem minutu crveni karton dobio kapiten berlinskog tima Vedad Ibišević.

Lajpcig je slavio posle dva kola, posle dosta muke uspeo je da probije "bunker" Ajntrahta, a umnogo mu je pomogao pogodak Žan-Kevina Avgustina posle dobitka u 28. minutu.

Emil Forsberg nije imao sreće ove subote, dva puta je pogađao okvir gola gostiju, prvo stativu, a potom i prečku, da bi sredinom drugog poluvremena Timo Verner posle još jednog odbitka "overio" trijumf.

Desetak minuta kasnije Ante Rebić je zakomplikovao domaćinu završnicu, stativa je spasila Lajpcig tri minuta pre kraja, posle šuta Simona Faleta iz kaznenog prostora.

Poslednjih pola sata šansu je u timu Ajntrahta dobio Luka Jović,dok je Mijat Gaćinović ostao na klupi za rezervne igrače.

Gojko Kačar je odigrao odličan meč za Augzburg koji je odoleo pritisku Štutgarta, dok je Miloš Veljković pomogao Verderu da sačuva mrežu protiv Frajburga, koji je bio u podređenom položaju u Bremenu, ali je bio bliži golu – Filip Lajnhart je pogodio stativu 15 minuta pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve