Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.09.2017.

10:56

Ronaldo oborio sopstveni negativni rekord

Najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo neće po dobrom pamtiti povratak posle pet utakmica suspenzije u španskom fudbalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Ronaldo oborio sopstveni negativni rekord
Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ronaldo je kažnjen sa pet mečeva neigranja zbog guranja sudije u prvoj utakmici španskog Superkupa sa Barselonom, a na teren se vratio mesec dana kasnije protiv Betisa i njegov Real Madrid je doživeo prvi poraz.

‘Kraljevski klub’ je na svom stadionu savladan rezultatom 0:1, strelac jedinog gola bio je Sanabrija u četvrtom minutu nadoknade vremena, dok je Portugalac svoje ime ponovo upisao u knjige rekorda, ali ovoga puta ne po dobrom.

Kristijano je za 90 minuta koliko je proveo na terenu, uputio ukupno 12 udaraca ka golu rivala, bez uspeha da se upiše u strelce. To je najveći broj šuteva koji nisu završili u mreži na utakmici španske Primere još od septembra 2015. godine, kada je isto učinio takođe Ronaldo.

Momak sa ostrva Madeira nije mogao mnogo da se nada jer su samo dva pokušaja išla u okvir gola, ali je tada siguran bio golman Adan.

Inače, na ovom susretu prekinut je nestvaran niz ‘Kraljevskog kluba’ od 73 uzastopna meča na kojem je postizao barem po gol, pa ekipa Zinedina Zidana nije uspela da postavi novi rekord, već je samo izjednačila onaj koji je brazilski Santos postavio između 1961. i 1963. godine.

Međutim, francuskom stručnjaku mnogo veću brigu predstavlja to što Real posle pet kola zaostaje čak sedam bodova za liderom Barselonom, koja ima maksimalan učinak – 15 bodova i gol razliku 17:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve