Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.09.2017.

13:39

Rio ulazi u ring: Vida prima udarce, a ti trčiš?

Legendardni štoper Mančester Junajteda Rio Ferdinand potvrdio je želi da postane profesionalni bokser, a u tome će mu pomagati bivši bokser Riči Vudhol.

Izvor:

Autor:

Rio ulazi u ring: Vida prima udarce, a ti trčiš?
Getty Images

"Ovo radim jer je u pitanju izazov. Osvajao sam titule, sada je red na šampionske pojase. Ovaj izazov ne uzimam olako, jasno je da ne mogu svi da postanu profesionalni bokseri, ali sa timom stručnjaka... sve je moguće", naveo je Ferdinand.

Ferdinand je fudbalsku karijeru završio 2015. godine posle sezone provedene u Kvins Park Rendžersima. On je pre toga 12 godina nosio dres Junajteda.

Bivši vezni fudbaler Šefilda Kurtis Vudhaus je 2012. godine osvojio titulu šampiona Velike Britanije u poluvelter kategoriji i Ferdinand želi da krene njegovim putem.

"Moj savet Ferdinandu bi bio da prema boksu mora da pokaže poštovanje koje taj sport zaslužuje. To nije šala. Želim mu sve najbolje", napisao je Vudhaus na svom tviter nalogu.

S druge strane, Gari Nevil, dugogodišnji kapiten Junajteda, našalio se sa nekadašnjim saigračem – upitavši ga da li će u ring pozvati našeg Nemanju Vidića, kako bi "umesto njega primao udarce", aludirajući na igračke dane jednog od najboljih štoperskih tandema u istoriji fudbala.

"Hej, Rio kada budeš boksovao – da li Vidić ulazi u ring i prima udarce umesto tebe, dok ti pokrivaš prostor okolo sa mnom?", napisao je Nevil uz smajli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve