Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2017.

21:00

Furiozni nastavak Partizana, aplauzi za Ožegovića

Fubaleri Partizana pobedili su Mladost iz Lučana sa 3:0 u osmom kolu Superlige Srbije. Partizan sada ima 16 bodova i treći je na tabeli.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Furiozni nastavak Partizana, aplauzi za Ožegovića
StarSport

Sve golove Partizan je dao u mnogo boljem drugom poluvremenu u kome su redom pogađali Nemanja G. Miletić u 53, Pantić u 63. i Tavamba u 70. minutu meča.

Večiti rival Crvena zvezda je slavio u Ivanjici sa 2:0, pa je pred meč Partizan imao imperativ pobede kako bi održao korak sa vrhom tabele.

Nisu tako krenuli igrači šampiona Srbije. Na početku utakmice razmenjena je po jedna prilika na svakoj strani u režiji Ožegovića i Tumbasevića, ali osim toga i individualnih pokušaja Zorana Tošića iz daljine, prvo poluvreme nije nudilo gotovo nikakve prave šanse i igru.

Mladost je krenula otvoreno, pa se povlačila, a crno-beli su preuzimali inicijativu. Loše su napadali i dodavali, završnice nije bilo pa je prvi deo igre bio za zaborav.

Jedina uzbuđenja viđena su u finišu kada je Partizan pokušavao iz prekida koje je izvodio Tošić. Jedan dobar šut iz slobodnog udarca u 44. minutu mogao je da 'načne' mrežu Dragana Rosića, ali je golman Mladosti dobro reagovao.

Samo minut kasnije gužva u šesnaestercu i loša odbrana Rosića posle kornera Partizana mogli su skupo da ga koštaju da priseban bio Bogdan Milošević koji je intervenisao pored Tavambe za 0:0 pred drugo poluvreme.

U drugom poluvremenu je na teren od strarta izašao mnogo bolji Partizan. Bolja dodavanja, kombinovanje su bili tu, ali je prvi gol došao posle solo akcije Nemanje Miletića. Dobra 'biciklica' i šut sa leve strane po dijagonali u malu mrežu nisu dali Rosiću šansu da odbrani pa je Partizan poveo.

Partizan do drugog gola dolazi zahvaljujući Tavambi koji je sačuvao loptu u nogama pored svog čuvara centirao i na nju je natrčao Danilo Pantić koji je deset minuta posle prvog gola duplirao prednost Partizana.

Nakon asistencije, Tavamba se upisao i u strelce u 70. minutu kada ga je proigrao Marjanović. U timu Partizana se u nastavku našao i Solomon koji je pokazao zavidan nivo energije i odigrao je dobro drugo poluvreme.

Debitovao je i Ognjen Ožegović, odigrao dobro do 66. minuta kada ga je zamenio Solomon. Ožegović je sa istoka i zapada ispraćen aplauzima, dok ga na jugu najvernije pristalice Partizana i dalje ne prihvataju i namenile su mu uvredljiv transparent.

Partizan sledeću prvenstvenu utakmicu igra naredne nedelje od 19 časova protiv Radničkog.

II poluvreme

90' Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, a glavni sudija meča nije produžavao utakmicu mnogo zbog velike prednosti u korist Partizana.

88' Dobra kombinacija igrača Partizana na malom prostoru, Tošić je ostao sam ispred gola Mladosti, ali je pokušao da zaobiđe golmana Rosića koji ga je zaustavio. Mogao je vezista Partizana da reši akciju i bez tog pokušaja pa je ostalo 3:0.

85' Na teren stadiona u Humskoj ušao je i Odita u dresu Mladosti. Njega su u Partizanu dobro upamtili iz vremena kada je pre deset godina nosio dres crno-belih.

80' Tošić se našao u prilici, driblao na oko 16 metara od gola Mladosti, šutirao, ali je njegov udarac blokiran.

77' Đukić koristi i poslednju izmenu, u igru ulazi Đuričković umesto Pantića. Pantić je odigrao odlično, a dobro igra i Solomon.

70' GOOOOOOOOOOL! Treći gol za Partizan daje Tavamba. Napadač Partizana je iskoristio snalažljivost Marjanovića kome se lopta uz malo sreće odbila do noge i onda posle Marjanovićevog centaršuta prosledio loptu iza leđa Rosića.

69' Kakva prilika za Mladost! Gotovo identičnu situaciju koju Tavamba nije iskoristio na startu drugog poluvremena ne koriste ni igrači gostiju, a Stojković brani neverovatno i sprečava da Mladost prepolovi prednost.

67' Ognjen Ožegović je od strane 4,5 hiljada ljudi u Humskoj ispraćen aplauzima na svom debiju za crno bele.

63' GOOOOOOOOOOOL! Tavamba centrira Pantić natrčava na loptu i duplira prednost crno-belih. Napadač Partizana je sjajno sačuvao loptu u toj akciji pre nego je centrirao. Pantiću nije bilo teško da završi tu akciju sa oko pet metara od gola Lučanaca.

60' Do prve izmene na meču i izlaska Pavlovića u timu Mladosti (zamenio ga Milosavljević), Partizan je nastavio da napada, u prilici se našao Tavamba koji je napravio i faul u kaznenom prostoru Mladosti pa je prilika propala.

53' GOOOOOOOOOOOL! Nemanja G. Miletić daje prvi gol na meču i dovodi Partizan u vođstvo. Miletić je po levoj strani izveo lepu 'biciklicu', zavarao čuvara, šutirao po dijagonali u donji ugao gola Mladosti i Rosić je bio nemoćan, Partizan vodi 1:0.

50' Tošić još jednom iz daljine šutira pored gola. Zoran Tošić predstavlja konstantnu opasnost dalekometnim udarcima, a igrači Mladost za sada ne uspevaju da spreče njegove udarce.

47' Tavamba promašuje novu najbolju šansu za Partizan! Prošao je Vulićević po desnoj strani i poslužio kamerunskog napadača koji je bio neometan na oko sedam metara od gola. Skočio je Tavamba, tukao glavom snažno ali je lopta prošla tik pored stative gola Rosića.

I poluvreme

45' Najbolja šansa za Partizan u nadoknadi prvog poluvremena! Posle kornera je loše reagovao Rosić, lopta mu je ispala iz ruku, pokušao je da je ispuca Bogdan Milošević, nije je dobro zahvatio i došla je do glave Tavambe. Tavamba je sa oko dva metra pokušao da je ugura u mrežu, ali se još jednom isprečio Milošević koji je sprečio vođstvo Partizana i ispravio kiks svog golmana.

Do kraja poluvremena je još jednom šutirao Tošić sa ivice kaznenog prostora, a Brdar je potom odsvirao kraj poluvremena i poslao igrače u svlačionice.

44' Novi slobodan udarac i odličan pokušaj Tošića! Rosić je na golu Mladosti jednako dobro i reagovao za korner Partizana.

43' Očajan pokušaj kombinacije Marjanovića i Tošića iz slobodnjaka. Marjanović je petom pokušao da doda Tošiću, vezista je šutirao, a udarac je izblokiran.

40' Novi period 'mrtve' igre obe ekipe. Partizan ne probija do šesnaesterca, Mladost se solidno brani. Crno-beli pokušavaju iz prekida koje izvodi Tošić, ali bez uspeha.

31' Ožegović promašuje najbolju priliku za Partizan! Najveći deo posla je posle prekida sa leve strane obavio Danilo Pantić koji je provukao loptu pored dva igrača Mladosti, uspeo da je centrira do šesnaesterca, ali se u njemu nije dobro snašao Ožegović. Delovalo je kao da se lopta više odbila od njega nego što ju je šutnuo ka golu iz neposredne blizine gola Rosića.

30' Tošić pokušava sa ivice šesnaesterca! Jedan od retkih pojedinaca koji uspeva da se otme utisku učmalosti pokušava levicom da ugrozi Rosića, ali pored gola.

28' Dobrim ubacivanjem Trifunović se našao iza leđa odbrane Partizana, šutirao, ali je lopta otišla pored gola i za Stojkovića nije bilo opasnosti.

27' Prva pristojna akcija za Partizan. Ostojić je lepo video svog saigrača koji istrčava po boku prosledio loptu do Vulićevića, ovaj je centrirao po zemlji u srce šesnaesterca gde su čekali Ožegović i Tavamba, ali su do lopte prvi došli defanzivci Mladosti.

24' Ritam utakmice je potpuno opao, a jedino što se može videti do polovine prvog dela igre su dueli posle kojih su Pantić, Everton iz Partizana i Cuckić iz Mladosti završavali na zemlji.

17' Šutirao je i Everton sa dvadesetak metara, šut je otišao pored gola Rosića, a malobrojna publika u Humskoj gotovo svaki kontakt Evertona sa loptom pozdravlja.

15' Pokušao je i Ožegović sa ivice kaznenog prostora. Njegov udarac je izblokiran, pa strelac 16 golova za Čukarički prošle sezone ne uspeva da upiše prvenac u dresu Partizana.

13' Partizan je posle faula nad Zoranom Tošićem imao slobodan udarac na nešto više od trideset metara od gola Rosića, ali centaršut Tošića nije bio dobar pa je prilika za crno-bele propala.

8' Mladost je ušla u meč sa namerom da napada, uglavnom po desnom boku, lopta je često kod Tumbasevića, pokušao je i Zoran Tošić, ali nema pravih prilika ni na jednoj strani.

3' Preti i Mladost preko Tumbasevića koji šalje dalekometnu loptu ka golu Stojkovića, ali i on šutira pored gola.

2' Prvi pokušaj za Partizan, sa leve strane je prošao Tavamba, prosledio loptu na peterac gde je dočekao Ožegović, uputio prvi udarac ka golu protivnika u dresu Partizana i promašio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve