Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2017.

19:00

Evrogolovi za slavlje Zvezde u Ivanjici pred BATE

Crvena zvezda pobedila je Javor u Ivanjici u meču osmog kola Superlige Srbije – 2:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

Evrogolovi za slavlje Zvezde u Ivanjici pred BATE
crvenazvezdafk.com

Sve je na stadionu Kraj Moravice bilo rešeno posle manje od pola časa igre, a nešto više od 2.500 navijača na stadionu moglo je da uživa u evrogolovima gostiju.

Najpre je na scenu stupio Rikardinjo – osporavani Brazilac se lepo namestio u 15. minutu, na nekih 25 metara od gola, i spektakularnim udarcem pogodio gornji desni ugao gola Mladena Đogatovića.

Nastavila je ekipa Vladana Milojevića da kontroliše igru i napada i pošto je povela, da bi desetak minuta kasnije, u 26. minutu, Mičel Donald 'ubio pauka' u kontra uglu gola domaćih.

Defanzivci Javora napravili su faul na 25 metara od gola, po sredini, a kapiten gostiju divno pogodio mesto gde se spajaju stativa i prečka.

Drugo poluvreme bilo je daleko manje uzbudljivo, Zvezda je i dalje bila ta koja je bila konkretnija, a ubedljivije slavlje sprečio je Đogatović.

S druge strane, Ivanjičani tokom svih 90 minuta nisu ozbiljnije zapretili mreži MIlana Borjana, osim pokušaja Eliomara iz slobodnog udarca, koji je takođe završio pored gola.

Zvezda je zabeležila šesti trijumf i ima 19 bodova na čelu tabele, dok je Javor pretrpeo šesti porazt i pretposlednji je sa četiri boda.

Crveno-beli su najefikasniji tim lige sa 20 postignutih pogodaka, ali i najbolja odbrana sa samo jednim primljenim golom, a samo večitog rivala Partizan, koji od 21 čas dočekuje lučansku Mladost, nisu uspeli da savladaju (0:0).

Crvenu zvezdu u četvrtak očekuje start grupne faze Lige Evrope, protiv BATE Borisova na Marakani (21.05), a upravo zbog obaveza u Evropi Gelora Kange nema ni u protokolu, dok je Ričmond Boaći presedao meč na klupi Beograđana.

U prvom meču dana, Bačka i niški Radnički remizirali su u Bačkoj Palanci 1:1.

Nešto kasnije, Spartak iz Subotice nastavio je sa sjajnim rezultatima trijumfom nad Napretkom iz Kruševca 2:1, sa igračem manje, Radnik je u Surdulici sa 3:1 porazio Rad, dok su Borac i Zemun igrali bez golova u Čačku.

Kraj – Do kraja susreta videli smo još snažan udarac Pešića, ali je on išao pravo u Đogatovića, dok je udarac ka golu Borjana u poslednjem napadu na meču, još jednom, završio daleko od mreže. Sve u svemu, Crvena zvezda potpuno zasluženo odlazi sa tri osvojena boda pred veoma važan meč protiv BATE Borisova u Lige Evrope.

84' IZMENA – Deset minut pre isteka regularnog toka Milojević strelca Rikardinja menja Milijašem, odnosno Krstičića Račićem, dok Miloš Vasiljević ubacuje još jednog napadača.

75' – Ponovo je ritam opao, kako se meč bližio kraju Zvezda se sve sigurnije branila, Javor i dalje nije pronalazio adekvatna rešenja iako je igrao daleko otvorenije.

71'IZMENA – U međuvremenu smo videli po izmenu na obe strane, u timu Javora Cvetković je zamenio Maričića, dok je kod Zvezde umesto Radonjića ušao Adžić.

68' – Podigrao se tempo u svega nekoliko minuta, pa smo tako u svega 60 sekundi videli šanse na obe strane. Prvo Eliomar nije uspeo da zahvati loptu na ivici kaznenjog, pre nego što je Damijan le Talek izneo iz peterca, dok je na drugoj strani još jednom zapretio Srnić.

63' – Posle slobodnjaka za Javor Zvezda je rešila da ponovo u potpunosti preuzme kontrolu, da bi nedugo zatim imala dve sjajne šanse da postigne još jedan pogodak. Međutim, još jednom se istakao Đogatović – najpre zaustavivši pokušaj Srnića, a potom i udarac Aleksandra Pešića sa pet metara.

59' – Najbolju priliku domaći su imali nešto pre ulaska u čas igre, kada je Rikardinjo skrivio prekršaj na dvadesetak metara od gola. Eliomar je pokušao slično kao Donald prilikom drugog pogotka, ali je zamalo bio neprecizan.

50' – Start drugog dela igre protekao je u daleko mirnijem ritmu nego start meča. Zvezda nije previše pritiskala iako je imala loptu u svojim nogama, dok Javor i dalje nije došao do puta barem za ulazak u kazneni rivala.

Poluvreme – Želela je Milojevićeva ekipa da i definitivno reši pitanje pobednika u prvom poluvremenu, ali ipak nije uspela u tom. Uglavnom se i dalje igralo na polovini domaćina, koji nikako nije uspevao da stvori izgledniju priliku za pogodak ili da uopšte ozbiljnije uposli Milana Borjana.

35' – Tek što su primili drugi gol, igrači Javora zaigrali su nešto konkretniji fudbal i stigli do udarca iz ugla. Milovan Milović bio je najbolji u skoku, ali nije bio precizan. Ipak, ponovo je Zvezda bila ta koja je bila bliža mreži, međutim – Slavoljub Srnić šutira preko prečke sa ivice kaznenog, posle minijature Krstičića.

26' GOL – Igrači Javora napravili su faul u opasnoj zoni, na nešto više od 25 metara, a pored lopte su stali Mičel Donald i Nenad Krstičić.

Na kraju je ipak šutirao Holanđanin, što je bila savršena odluka jer smo videli još jedan evrogol, ovoga puta – lopta je završila na mestu gde se spajaju leva stativa i prečka, za sigurno vođstvo crveno-belih posle manje od pola časa igre – 0:2.

20' – Ništa se nije promenilo ni posle vođsta Beograđana, koji su i dalje apsolutno kotrolisali situaciju na terenu, dok su svi napadi domaćih završavali na ulasku u poslednju trećinu terena.

15' GOL – Nastavila je Zvezda da pritiska, da bi u 15. minutu videli spektakularan pogodak Rikardinja sa 25 metara, svoj prvi od kada je stigao u Beograd.

Brazilac, koji se našao na udaru kritika na startu sezone zbog slabijih partija, se sjajno namestio i poslao projektil u dalji, gornji ugao gola domaćih, a parada Đogatovića samo je ulepšala njegov gol – 0:1.

10' – Uvodnih deset minuta igre Kraj Moravice donelo nam je očekivanu inicijativu gostiju, ali ne i pravu gol šansu. Zvezda je brzo preuzela kontrolu i počela da preti, ali osim dva udarca iz ugla, posle kojih nije bilo opasnosti, još uvek nismo videli direktan udarac ka Mladenu Đogatoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve