Nova vest
Fudbal

Subota, 09.09.2017.

17:33

Keln prikovan za dno, malerozni "Milioneri"

Fudbaleri Borusije Dortmund odigrali su 0:0 protiv Frajburga u gostima i sa sedam bodova ostaju na vrhu tabele makar do završetka meča Bajerna i Hofenhajma.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Keln prikovan za dno, malerozni
Getty Images

"Milioneri" su u meč protiv 15-plasiranog Frajburga ušli kao neporaženi u poslednjih šest utakmica. Tokom meča su imali inicijativu na terenu i skoro 80 odsto vremena loptu u posedu.

Ni 27 šuteva ka golu od čega tri u okvir gola nisu bili dovoljni da Borusija slavi. Pretili su Pišček, Filip i Pulišić, ali nisu pogađali. Frajburg je počeo utakmicu konkretnije, stvorio nekoliko prilika, Borusija se konsolidovala i preuzela kontrolu.

Od 28. minuta Borusija je imala i igrača više na terenu zbog žestokog starta Ravea na Šmelceru. Povređenog Šmelcera je zamenio Zagadu, ali je rezultat ostao 0:0.

Remi je plaćen skupo jer je pored Šmelcera zbog povrede izmenjen i Mark Bartra.

Navijači Crvene zvezde mogu da budu zadovoljni kako njen protivnik iz Lige Evrope do sada igra u Bundesligi. Keln je prikovan za začelje tabele Bundeslige.

Poražen je od Augzburga sa 3:0, a het-trik je postigao Alfred Frimbogason i potopio Keln koji posle tri kola ima isto toliko poraza i gol razliku 1:7.

Podsećamo da je Keln prošlu sezonu završio na petom mestu nemačkog šampionata iza Bajerna, Lajpciga, Borusije i Hofenhajma.

Drugoplasirani Hanover je odigrao nerešeno, 1:1 sa desetoplasiranim Volfsburgom, a oba gola su postignuta u nešto boljem drugom poluvremenu u kome su pogađali Didavi u 52. za Volfsburg i Harnik u 75. minutu za Hanover.

Hanover posle tri kola ima sedam bodova što odgovara Bajern Minhenu koji sa šest bodova čeka meč sa Hofenhajmom kao priliku da preuzme čelo tabele od Borusije.

Bavarci svoj meč u gostima igraju od 18.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve