Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.09.2017.

22:00

Matić: Najvažniji meč u fudbalskoj istoriji Srbije

Fudbaler Srbije Nemanja Matić rekao je da je utakmica protiv Irske verovatno najvažnija u istoriji Srbije.

Izvor: SM

Autor: SM

Matić: Najvažniji meč u fudbalskoj istoriji Srbije
Foto: Starsport

Srbija će u utorak gostovati Irskoj u osmom kolu Grupe D kvalifikacija, posle kog može da dođe na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo.

"Igraćemo najvažniju utakmicu u kvalifikacijama, možda i u fudbalskoj istoriji Srbije. Mi smo mala zemlja i fudbal joj mnogo znači. Srećni smo što smo prvi i daćemo sve od sebe da ostanemo na tom mestu. Sanjam da prestavljam Srbiju na Svetskom prvenstvu", rekao je Matić novinarima u Dablinu.

Vezni igrač Srbije i Mančester Junajteda je pravio društvo novinarima koji su se uputili na konferenciju za štampu uoči meča Srbije i Irske u Dablinu. Matić je prethodno taksijem krenuo na konferenciju za medije.

Stao je i krenuo pešaka, a onda ga je povezla ekipa novinara među kojima je bio i naš izveštač Nemanja Đorđević.

"Teško je u Irskoj uzeti bodove. Važno je da pobedimo, igra nas ne zanima mnogo jer će se posle utakmice pričati samo o rezultatu. Nerešeno ne bi bilo loše za nas, ali ćemo se potruditi da iskoristimo svoje prilike i pobedimo", rekao je Matić.

On je dodao da je Srbiji mnogo lakše da igra kada je prva na tabeli.

"Različiti su pritisci kada imate i nemate rezultate. Lakše je igrati kada ste prvi na tabeli i imate mnogo više samopouzdanja. Protivnik ima mnogo veći pritisak", naveo je fudbaler Mančester junajteda.

Po njegovim rečima, srpskim fudbalerima ne bi predstavljalo problem to da Irska povede.

"Ovo je fudbal i morate da budete spremni za svaku situaciju. Ne bi bilo prvi put u karijeri da protivnik prvi povede. To bi stavilo mnogo pritiska na nas, ali smo spremni na sve", rekao je Matić.

Irske novinare je zanimalo da Matić kaže šta se promenilo u srpskom timu od prošlih kvalifikacija, koje su završene neuspešno.

"Imali smo probleme u prošlim kvalifikacijama, ali imamo velike igrače i to moramo da iskoristimo. Sa dobrim i iskusnim selektorom radimo dobar posao. Moramo još da se dokazujemo, ali smo bolji iz utakmice u utakmicu. Počeli smo da verujemo u svoj kvalitet", kazao je Matić.

Medije iz Irske je zanimao Matićev komentar o napuštanju Čelsija i prelaska u Junajted.

"Nije situacija da sada govorim o tome šta se dešavalo tokom leta. Koncentrisan sam na reprezentaciju Mogu da kažem da sam srećan što sam u velikom klubu kakav je Mančester junajted", rekao je Matić.

Za fudbalera Irske i legenndu 'Đavola' Roju Kinu Matića kaže da je bio jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi.

"On je legenda Junajteda, veoma važan fudbaler dugo vremena. Kada sam bio mlad i počeo da igram fudbal, on je bio jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi", kazao je Matić.

Srbija protiv Irske igra u utorak od 20.45 u Dablinu možda i presudan meč osmog kola kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve