Nova vest
Fudbal

Petak, 01.09.2017.

11:40

'Orlići' idu na EP u Italiju preko Gibraltara

Mlada reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će 2019. godine biti održano u Italiji. Prva prepreka 'Orlićima' je Gibraltar.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

'Orlići' idu na EP u Italiju preko Gibraltara
StarSport

Srbija od 18 sati igra 'kod kuće' pošto je domaćin prvog meča kvalifikacija na Gradskom stadionu u Jagodini.

Osim Gibraltara, Srbiju očekuju još i dueli sa Rusijom, Austrijom, Makedonijom i Jermenijom.

"Jedva čekamo početak meča protiv Gibraltara, koji će otvoriti naš put kroz kvalifikacije. Momci su zaista ozbiljni, rešeni da pruže maksimum i već od starta pokažu pobedničke ambicije koje ćemo imati u svim utakmicama. Gibraltar je samo prvi u nizu rivala, bićemo maksimalno koncentrisani i nećemo dozvoliti nikakvo opuštanje. Nema velikih i malih utakmica, sve su podjednako važne i to je moto od kojeg nećemo odustajati", rekao je selektor Srbije Goran Đorović.

Kapiten mlade reprezentacije Andrija Živković ne potcenjuje protivnika, ali se nada brzom golu Srbije.

"Ja očekujem težak duel, ali priželjkujem da brzo postignemo gol, jer tada bi bilo mnogo lakše. Dakle, brzo vođstvo je najbolji način da budemo rasterećeni i pokažemo sve što umemo. Ova generacija ima potencijal, tu je novi selektor i stručni štab, sjajno smo se uklopili i postali kompaktan tim. Siguran sam da ćemo u Jagodini to i dokazati", jasan je Živković.

Na pretposlednjem treningu se povredio Milan Gajić koji neće moći da igra. Selektor kaže da je svima žao zbog povrede. Mlada reprezentacija je trenirala u četvrtak od 19 sati, a u selekciji Srbije očekuju da će ih u petak od 18 sati osim Gibraltara čekati i pune tribine stadiona u Jagodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve