Nova vest
Fudbal

Petak, 01.09.2017.

10:28

Japan obezbedio plasman na Mundijal

Reprezentacija Japana obezbedila je učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, pošto je pobedila Australiju sa 2:0 i tako osigurala prvo mesto u grupi.

Izvor: B92

Autor:B92

Japan obezbedio plasman na Mundijal
Getty Images

Japan je pred poslednje kolo azijskih kvalifikacija prvi na tabeli Grupe B sa 20 bodova, odnosno ima četiri boda više od Saudijske Arabije i Australije.

Golove za Japan na današnjem meču postigli su Takuma Asano u 41. i Josuke Ideguči u 82. minutu.

Japan se tako pridružio domaćinu Rusiji i Brazilu i Iranu koji su ranije obezbedili nastup na šampionatu sveta.

Svetsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine u Rusiji, a reprezentaciji Japana će to biti šesto uzastopno učešće na Mundijalu.

Japan u poslednjem kolu gostuje Saudijskoj Arabiji. Australija i dalje ima šanse da se plasira na SP ako zauzme drugo mesto u grupi, a u prilog joj ide i raspored pošto u poslednjem kolu igra protiv poslednjeplasiranog Tajlanda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d