Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.08.2017.

23:21

Gol tehnologija i 'hok-aj' na "Rajku"

Gol tehnologija isključiće u narednim utakmicama krasnodarski scenario u utakmicama Lige Evrope koju Crvena zvezda bude igrala na svom stadionu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Gol tehnologija i 'hok-aj' na
Foto: FK Crvena zvezda

Tehnologija funkcioniše uz pomoć posebnih kamera koje se postavljaju na odgovarajućim mestima.

UEFA će tako moći da prati snimke spornih situacija i da reaguje u roku od desetak do petnaest sekundi od sporne situacije. Delegatu se signalizira šta se dogodilo i odluka se, ukoliko je pogrešna, menja.

Arbitar koji na primer nije video da je lopta celim obimom prešla gol liniju to će znati zahvaljujući hok-aju. Tako se na tri naredna meča protiv Kelna, BATE Borisova i Arsenala izvesno neće ponavljati situacija koja se dogodila u Krasnodaru kada Mihailu Ristiću nije priznat gol proitv Zvezde jer arbitri nisu videli da se lopta od prečke odbila iza linije gola pre nego što je završila u rukama Milana Borjana.

UEFA svim učesnicima grupe faze Lige Evrope nalaže da na svojim stadionima obezbede uslove da gol tehnologija može da se primenjuje, a iz fonda UEFA Zvezda i dobija sredstva za instalaciju ove tehnologije.

Ovo će, kako navode iz kluba umnogome olakšati uslove za rad arbitara na stadionu "Rajko Mitić".

Podsećamo da UEFA pomaže i zamenu podloge na stadionu koja je ovih dana u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d