Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 31.08.2017.

08:00

KRAJ: Bomba Mbape, pametni Nemci i jalovi Arsenal

Jedan od najuzbudljivijih dana u fudbalskom svetu – poslednji dan prelaznog roka doneo je neke nove rekorde i malo koga ostavio ravnodušnim.

Izvor: NĐ, SM, MLJ

Autor: NĐ, SM, MLJ

KRAJ: Bomba Mbape, pametni Nemci i jalovi Arsenal
freeimages.com

U gotovo svim vodećim zemljama letnja pijaca se zatvara u ponoć poslednjeg dana avgusta, osim u Španiji gde traje do 1. septembra u 00.00, dok će klubovi u Rusiji (6. septembar), Škotskoj (1. septembar), Tuskoj, Danskoj (1. septembar). Holandiji (2. septembar), Bugarskoj i Rumuniji (8. septembar) imati više vremena da kompeltiraju ekipe.

Da su režiseri, katarski šeici bi režirali samo blokbastere jer su za jedan prelazni rok režirali dva. Prvi je bio Nejmar, a poslednjeg dana prelaznog roka je potvrđen i transfer Kilijana Mbapea iz Monaka u Pari Sen Žermen.

Tako je PSŽ poslednjeg dana avgusta postao klub koji je potrošio 180 miliona evra na Mbapea i klub koji je za jedan prelazni rok pomerio granice realnog rekordima za dva najskuplja transfera u istoriji fudbala. Za dvojicu igrača potrošili su skoro pa BDP neke omanje države, čak 402 miliona evra.

Lacio se poslednjeg dana pojačao portugalskim triom na čelu sa Nanijem, Svonsi je doveo Vilfrida Bonija i Renata Sančeša, a pojačao se i Kristal Palas Mamaduom Sakoom i Mangalom za 53 miliona evra.

Ostrvske ekipe su bile najaktivnije tokom poslednjeg dana prelaznog roka, ali neki transferi koji su viđeni kao 'sigurica' nisu se ostvarili. Tako je Aleksis Sančes ostao u Arsenalu koji nije uspeo da potpiše Tomasa Lemara, a Barkli nije otišao u Čelsi.

Barselona nije uspela da dovede Filipa Kutinja, ne dolazi ni Di Marija pa je Barsa do sada ostala kratkih rukava u traženju adekvatnih pojačanja, a teško je da će navijači na Kamp Nou biti zadovoljni samo Usmane Dembeleom posle 222 miliona zarađenih od Nejmara.

Oni koji verovatno neće biti zadovoljni su i navijači Arsenala. Okslejd-Čemberlen je otišao u Liverpul za manju platu i predstavljen je u dresu kluba koji vodi Jirgen Klop, a u Arsenalu je ostao 'zarobljen' Sančes, koji je poput Okslejda hteo da ode.

Zbog toga će mnogi ljubitelji 'Tobdžija' verovatno još jednom ponoviti mantru da je Arsenalu potreban jedan odlazak (Arsena Vengera) nego dolazak nekolicine igrača.

S druge strane Borusija iz Dortmunda je napravila potez koji bi mogao da joj se isplati vrlo brzo i da se ispostavi kao veoma pametan. Poslednjeg dana prelaznog roka doveli su talentovanog Džejdona Sanča koji je za 11 miliona evra prešao iz Mančester Sitija. Sedamnaestogodišnji igrač je želeo da ide iz Sitija sa kojim je bio u problemu, a Nemcima bi mogao da se ispostavi kao 'zlatna koka' narednih godina.

Kada je reč o domaćoj fudbalskoj sceni, pažnju svih je privukao prelazak Ognjena Ožegovića u redove Partizana. Ožegović je ranije branio boje Crvene zvezde i deklarisao se kao zvezdaš, ali je iskoristio priliku koja mu se pružila da zaigra i u crno-belom dresu.

Za dva meseca prelaznog roka 'brdo' glasina i mnogo novca je prošlo fudbalskom pijacom. Bilo je iznenađenja i obrta u poslednjem trenutku, vrtoglavice i šoka zbog visine pojedinih transfera i razočarenja što se neke kupovine nisu ostvarile.

Neki su dobro zaradili, neki ostali skraćenog igračkog kadra, ali svi prelazi garantuju da smo na pragu još jedne vrlo uzbudljive fudbalske godine u kojoj će svi sa posebnom pažnjom posmatrati u PSŽ da bi videli koliko zaista novac odlučuje o titulama i trofejima na svim frontovima.

Pored 'Svetaca', jedan od najvećih poslova leta napravila je Barsa, potrošivši dobar deo novca dobijenog za Brazilca na akviziciju Usmanea Dembelea iz Borusije za potencijalnih 155 miliona evra, dok ofanziva za dovođenje veziste Liverpula Kutinja, u transferu takođe izraženom sa devet cifara, potrajati u nekom narednom roku.

Najveće trošadžije su ponovo bile premijerligaši, još jednom nadmašivši sopstveni rekord od preko milijardu i 300 miliona evra, a prednjačili su Mančester Junajted i Liverpul.

Na Old Traford stigao je Romelu Lukaku iz Evertona za 85.000.000, a na Enfild, ali sledeće sezone, Nabi Keita iz Rosen Bolen Lajpciga za 30.000.000 manje.

00.00 završen je prelazni rok, ali postoji mogućnost da se nek id transfera zvanično objave posle ponoći.

23.58 Mitroglu je pojačao Olimpik iz Marseja za 20 miliona evra.

23:55 Dosadašnji golman Njukasla Tim Krul prešao je u redove Brajtona u kom će braniti kao pozajmljen igrač do kraja sezone.

23. 54 'Lisice' su angažovale Aleksandra Dragovića, Srbina sa austrijskim pasošem,. Defanzivac Bajera iz leverkuzena provešće narednu setzonu na pozajmici u Lesteru.

23.49 Mančester Siti bi mogao gorko da se pokaje zbog odluke da proda Borusiji biser engleskog fudbala jer 17-godišnji Džejdon Sančo odlazi u Dortmund za 11 miliona evra. Nije dobio priliku 'Građana' u mlađim kategorijama je bio odličan, a u poslednje vreme nije trenirao sa klubom da bi isforsirao transfer.

23.43 Davide Zapakosta napušta tim Siniše Mihajlovića i iz Torina prelazi u Čelsi za 25 miliona evra, a Mamadu Sako odlazi iz Liverpula u Kristal Palas za 28.2 miliona evra.

23.30 Bivši fudbaler Partizana Nikola Ninković (22) karijeru nastavlja u redovima ekipe Empolija kojoj će pokušati da pomogne u misiji povratka u Seriju A.

23.15 Čelsi postigao je dogovor sa Evertonom o transferu Rosa Barklija u London, ali je taj igrač odustao od prelaska u novi klub. Kako je preneo Skaj, Barkli se tokom lekarskog pregleda predomislio i odustao od prelaska na Stamford Bridž.
Takođe, Skaj je preneo i da je fudbaler Lestera Deni Drinkvoter na lekarskim pregledima uoči prelaska u Čelsi.

23.00 Fudbaler Arsenala Aleksis Sančes ostaće u tom klubu, uprkos ponudi Mančester sitija od 60 miliona funti, preneo je Skaj.

21.45 Fernando Ljorente je stigao u London i definitivno je novi napadač Totenhema, a ne Čelsija.

21.33 Dosadašnji fudbaler atinskog AEK-a Ugo Almeida potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Hajdukom iz Splita.

21.17 Nenad Adamović,bivši igrač Partizana, Metalca, Smedereva , Hajduka iz Kule,Teleoptika, Makabija potpisao za Čukarički.

21.09 Virdžil van Dajk ostaje u Sautemptonu, javlja Skaj Sports.

21.00 Fudbaler Stouka Bojan Krkić prešao je na pozajmicu u Alaves do kraja sezone! Krkić (27) prošle sezone nije uspeo da se izbori za mesto u timu Stouka, odigrao je samo pet utakmica u Premijer ligi, pre nego što je u drugom delu sezone otišao na pozajmicu u Majnc.

20.02. BOMBA - Gotova je saga o Mbapeu! Pari Sen Žermen saopštio je da je doveo Kilijana Mbapea iz Monaka. Najtalentovaniji fudbaler sveta Kilijan Mbape postao je drugi najskuplji igrač ikada, pošto će Pari Sen Žermen za njegov transfer platiti Monaku 145 miliona evra!!!

Monako će moći da zaradi još 35 miliona evra kroz bonuse i ceo posao bi mogao da vredi čak 180 miliona evra. Pari Sen Žermen je početkom meseca doveo Nejmara iz Barselone za 222 miliona evra.

19. 11 Kako prenosi "BeInSports" Čelsi je ponudio 45 miliona funti za Rijada Mareza, dok se od jutros pisalo da je Marez na putu za Barselonu

19.09 Nikolas Burdiso potpisao je za Torino i on će pojačati redove kluba, koji predvodi srpski trener Siniša Mihajlović.

18.55 Arsenal je pristao da pusti Lukasa Peresa na pozajmicu u Deportivo La Korunju, za koju će biti plaćen četiri miliona evra.

18. 50 Posle samo nekoliko sati o ponudi Arsenala i rekordnih 100 miliona evra za Lemara,lokalni mediji pišu da je fudbaler Monaka odbio da se "preseli" na Emirate, i da želi da ode u Liverpul ili da ostane u Monaku.

18.12 Zvanično! Nani je novi igrač Lacija. Fudbaler Valensije prešao je na pozajmicu u Lacio do kraja sezone.

17.24 Arsenal je ponudio 97,5 miliona evra za Tomasa Lemara iz Monaka. Tobžijama su odbijene tri ponude, a Lemar se tokom čitavog leta spominje kao meta Arsenala. Monako je sve tri ponude odbio, Venger je prethodnih dana signalizirao da od tog transfera verovatno neće biti ništa, a sada na severu Londona izgleda da ipak idu na sve ili ništa!

17.03 Serž Orije će do 2022. nositi dres Totenhema! Potpisao je za 25 miliona evra i otišao iz Pari Sen Žermena.

16.59 Aleks Okslejd-Čemberlen predstavljen je u Liverpulu pošto je prešao za 38 miliona evra. On je odbio novi ugovor sa Tobdžijama i platu od 180.000 funti nedeljno da bi otišao na Enfild za nedeljnu platu od 120.000 funti. Za Arsenal je igrao od 2011. godine i upisao 198 nastupa uz 20 golova.

16.55 Divok Origi je otišao iz Liverpula na pozajmicu u Volfsburg, za oko šest miliona evra., javljaju britanski mediji. Takođe, se navodi da će Nemci preuzeti plaćanje belgijskog napadača.

.

15.35 BOMBA Izgleda da imamo prvi blokbaster dana, pošto brojni mediji i novinari prenose da je Arsenal prihvatio ponudu Mančester Sitija vrednu 60.000.000 evra za Aleksisa Sančesa. Sada kreće napad Arsena Vengera na Tomasa Lemara iz Monaka.

15.26 Napokon Čelsi – Posle nekoliko kupovina koje su im konkurenti oteli ispred nosa, 'Plavci' su napokon uspeli da dogovore pojačanje, iz redova Torina stiže bek Davide Zapakosta, a visina transfera nije poznata.

15.12 Sančeš i zvanično 'Labud' – Ono što je juče najavljeno, danas je i ostvareno. Najbolji mladi igrač prošlog Evropskog prvenstva Renato Sančeš stigao je na pozajmicu u Svonsi Siti iz minhenskog Bajerna.

14.50 Siti krenuo u rasprodaju Đozep Gvardiola je samo ovog leta potrošio preko 200 miliona evra na defanzivce, a sada je došlo vreme za prodaju prekobrojnih, pa je tako prihvaćena ponuda Kristal Palasa od 25 miliona za Elakvijuma Mangalu.

14.17 Virdžil van Dajk napustio je bazu Sautemptona! Stameni štoper po svaku cenu želi da napusti stadion 'Svetlosti', a izgleda da će uspeti u svojoj nameri. Velika je želja menadžera Jirgena Klopa, ali i još nekolicine vodećih premijerligaških klubova, pa ostaje da se vidi šta će biti...

14.00 Boni ponovo među 'Labudovima' – centarfor iz Obale Slonovače Vilfrid boni vraća se u Svonsi Siti, posle neuspešne epizode u Mančester Sitiju, odnosno Stouk Sitiju, dok će 'Građanima' pripasti nešto manje od 15.000.000 evra. Velšani su nešto ranije prodali Fernanda Ljorentea Totenhem Hotspuru za milion više.

13.44 Borba traje – Nastavlja se jedna od najvećih saga ovog leta. Munjevito se internetom proširila informacija da će Filipe Kutinjo biti predstavljen u osam časova na Nou Kampu, ali je još brže stigao dematni iz Melvuda od strane Liverpula – Brazilac neće biti prodat Barseloni!

13.13 Pevci nastavljaju šoping – posle nekoliko nedelja spekulacija i neizvesnosti, Serž Orije napokon je stigao na Ostrvo. Desni bek Pari Sen Žermena i Obale Slonovače potpisao je petogodišnji ugovor, a 'Svecima' će na ime obeštećenja pripasti 28 miliona evra.

12.44 Najskuplji Grk u istoriji – Olimpijakos je prodao devetnaestogodišnjeg štopera Panajotisa Retsosa za rekordna 22.000.000 evra Bajeru iz Leverkuzena, dok bi u Pirej na jednogodišnju poziciju trebalo da stigne Aleksandar Dragović.

12.15 Čelsi baš želi Drinkvotera – Antonio Konte ne odustaje od namere da dodatno ojača vezni red i u njega pridoda Denija Drinkvotera. 'Plavci' su sada poslali ponudu tešku 32.000.000 evra, ali 'Lisice' i dalje žele okruglo 40. S druge strane, Lester Siti pokušava da privoli Arsenal da mu proda Kaluma Čejmbersa, ali je Venger odbio prvu ponudu od 22.000.000 evra.

12.00 Sančes ostaje u Arsenalu! Arsen Venger neće prihvatiti bilo kakvu ponudu za Aleksisa Sančesa, pošto smatra da nema dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamenu, iako se spekuliše da Đozep Gvardiola sprema ponudu tešku 82.000.000 evra.

Uživo:

11.45 Portugalski trio u Laciju – Rimljani su počeli da troše novac stečen prodajom Baldea Keite u Monako, pa su u svega nekoliko časova doveli tri Portugalca. Najpre su stigli talentovani tinejdžeri Brage Bruno Žordao i Pedro Neto za 25.000.000 evra, uz bonuse, da bi nego zatim iz Valensije za 10.000.000 evra stigao Nani iz Valensije.

11.30 Zvezdin igrač u Partizanu! 'Crno-beli' predstavljaju novo pojačanje u 15.30, u Humsku stiže Ognjen Ožegović iz Čukaričkog, koji je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, za koju je nastupio četiri puta.

10.33 Ljorente u Totenhemu! Svonsi je prihvatio ponudu 'Pevaca' od 16.000.000 evra i tako preduhitrio Čelsi, koji je takođe želeo španskog centarfora.

10.30 Rasulo u prestonici Katalonije – Iako je dovela Usmana Dembelea iz Borusije za skoro 150 miliona evra, Barselona još nije našla igrače pravog kalibra za sledeću sezonu. Radio RAC1 navodi da je 'Blaugrana' kontaktirala Anhela di Mariju, ali trener Pari Sen Žermena Unaj Emeri ne pušta Argentinca da ode. Ishod oko prelaska Kutinja nije poznat, ali je sve izvesnije da ni do tog transfera neće doći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d