Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.08.2017.

12:00

Bufon: Da doživim još ovo, pa da se rastajemo...

Izvor: B92

Autor:B92

Bufon: Da doživim još ovo, pa da se rastajemo...
Foto: Getty Images

Đanluiđi Bufon, golman Fudbalskog kluba Juventus, rekao je da mu je želja da ponovo zaigra na Santjago Bernabeuu, na Kamp Nou i Old Trafordu, ali i da još jednom doživi "naelektrisanu" atmosferu Seltik Parka.

Žreb za grupnu fazu Lige šampiona je danas u 18 časova, a Bufon, koji je najavio da će završiti karijeru nakon Svetskog prvenstva 2018. godine, ima nekoliko želja.

"Liga šampiona vam omogućava da doživite neke od najuzbudljivijih stadiona u Evropi. Kada ste mlađi to uzimate zdravo za gotovo, jer mislite da ćete imati još mnogo prilika. Ali, kad ostarite, shvatite da ima stvari koje možda više nikad nećete doživeti", rekao je Bufon za italijanske medije.

On bi da napravi još jednu turu po najvažnijim fudbalskim stadionima.

"Želim ponovo da testiram sebe na Bernabeu i Kamp Nou, želim da odigram još jednu posebnu večernju utakmicu na Old Trafordu. Želim još jednom da doživim naelektrisanu atmosferu Seltik Parka. Nadam se da ću moći opet da doživim neke od tih stvari, ali stvarnost je da neke od njih neću", dodao je Bufon.

Bufon je istakao da neće na svoju karijeru gledati kao nepotpunu ako ne osvoji trofej u Ligi šampiona.

"Dosta toga sam osvojio sa Juventusom i Italijom da bih razmišljao na taj način. Ali, i dalje sanjam o tome. Imam još jednu godinu ugovora, tako da imam još jednu šansu da podignem trofej. Neće biti lako, ali mi smo spremni da se ponovo borimo", rekao je Bufon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve