Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.08.2017.

22:50

LŠ: Marin utišao Rujevicu, Maribor ponovo u eliti!

Posle škotskog Seltika, prolaz u grupnu fazu Lige šampiona obezbedile su ekipe Olimpijakosa, Maribora, Napolija i Sevilje.

Izvor: B92

Autor:B92

LŠ: Marin utišao Rujevicu, Maribor ponovo u eliti!
Getty Images

Hrvatski šampion, Rijeka nije uspela da zabeleži minimalan trijumf, posle poraza od 2:1 u Pireju, i po prvi put u istoriji se plasira u elitno takmičenje.

Prvu šansu na krcatoj 'Rujevici' imali su domaći, kada je udarac Marija Gavranovića odbrana gostiju u poslednji čas intervenisala i izbacila loptu s linije praznog gola, da bi kazna stigla posle samo desetak minuta.

Vadis Ođiđa-Ofoe proigrao je momka rođenog u Republici Srpskoj, a ovaj ušao u kazneni i rutinski savladao Simona Slugu.

Nedugo zatim srpski reprezentativac Jagoš Vuković propušta šansu da i sve definitivno reši u prvih 45 minuta, pogodivši stativu, ali Rijeka ipak nije uspela barem da unese dramu u susret ili barem izbegne poraz, pa je rezultat ostao nepromenjen – 1:0 (0:0).

S druge strane, slovenački Maribor će posle dve godine ponovo igrati sa najboljima, pošto je u Ljudskom vrtu uspeo minimalnim rezultatom da eliminiše Hapoel Ber Ševu – 1:0 (0:0).

Posle poraza od 2:1 u Izraelu, domaćinu je ulazak u Ligu šampiona doneo Mitja Viler fenomenalnim udarcem sa ivice kaznenog u 13. minutu, a velike zasluge idu i na račun golmana Jasmina Handanoviča koji je veoma dobro reagovao u poslednjim trenucima susreta.

Italijanski Napoli nije imao previše problema protiv Nice u Francuskoj. Napolitanci su upisali još jedan trijumf od 2:0 i lagano prošli u grupnu fazu – 2:0 (0:0).

Ovoga puta, strelci su bili Hose Kaljehon u 48. i Lorenco Insinje u 89. minutu.

Za kraj, susret sa najviše uzbuđenja i golova viđe je u Sevilji, gde je domaćin morao da se pomuči kako bi obezbedio prolaz – 2:2 (1:0).

Andalužani su slavili sa 2:1 prošle nedelje u Turskoj, ali je to gotovo neutralisao Eljero Elija – pogotkom u 17. minutu za veliku radost gostiju na Ramon Sančes Pichuanu.

Ipak, posle samo sedam minuta igre u nastavku Sebastijan Eskudero donosi Sevilji izjednačenje, a Visam Ben Jader u 75. totalni preokret.

Međutim, za totalnu dramu u poslednjih deset minuta pobrinuo se bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća, a malo je nedostajalo da Emre Belozolu, na ulasku u 90. minut, iz slobodnog udarca 'zaledi' sve na stadionu i donese svom timu senzaciju.

Preostali parovi četvrte, poslednje runde kvalifikacija na programu su u sredu, dok je žreb za grupnu fazu tradicionalno zakazan za petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve