Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.08.2017.

19:53

Fancy Bears: Teves, Veron, Gomes dopingovani na SP

Ruska hakerska grupa Fancy Bears objavila je spisak fudbalera koji su imali "posebnu dozvolu" Svetske antidoping agencije za korišćenje nedozvoljenih sredstava.

Izvor:

Autor:

Fancy Bears: Teves, Veron, Gomes dopingovani na SP
Getty Images

Podaci do kojih je poznata hakerska grupa, koja je samo ove godine izvela nekoliko sličnih napada, upadom u datoteke WADA odnose se na 2010. godinu i Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a na listi igrača koji nisu uspešno prošli doping test nalaze se veoma poznata imena.

Najviše je reprezentativaca Argentine – Dijego Milito, Karlos Teves, Huan Sebastijan Veron, Gabrijel Hajnce i Valter Samjuel bili su pozitivni na betametason, dok je 'El Principe' bio pozitivan i na formoterol.

Ukupno 23 igrača na spomenutom Mundijalu pala su na doping testu, a među njima je i kvartet Nemaca Mario Gomes, Hans-Jorg But, Kristijan Treš i Denis Aogo, dvojac Italije Vinčenco Jakvinta i Mauro Kamoranezi, centarfor Holandije Dirk Kojt, kao i Grci Jorgos Cavelas i Pantelis Kapetanos.

Kompletnu listu možete preuzeti OVDE.

Takođe, 'Fancy Bears' objavili su i fajlove koji sadrže dokaze da je u samo u 2015. godini150 fudbalera širom sveta koristilo nedozovoljene supstance, dok je ta brojka premašila dvesta 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve