Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.08.2017.

18:44

Radonjić: Naši aduti su navijači i lošiji teren

Fudbaler Crvene zvezde Nemanja Radonjić veruje da Zvezda u revanšu protiv Krasnodara može do Lige Evrope posle deset godina.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Radonjić: Naši aduti su navijači i lošiji teren
StarSport

On je do sada bio blizu postizanja gola na nekoliko mečeva, u Krasnodaru je igrao od starta i pokazao svoju zavidnu brzinu ali mrežu protivnika još uvek nije pogađao.

"U svakoj utakmici koju sam igrao imao sam barem jednu ili dve stopostotne prilike, ali lopta nije htela u gol. Prihvatio sam to kao sastavni deo sporta, uvek dignem glavu i idem napred i trudim se da budem još bolji u narednoj utakmici. Nadam se da ću sada kada je navažnije da postignem svoj prvenac u crveno-belom dresu i možda baš on bude odlučujući za prolazak u Ligu Evrope", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Krilni fudbaler ipak ističe da je pobeda bitnija od toga ko će dati gol. Jednako je važno i to što su igrači Zvezde svesni da mogu da zatresu mrežu Rusa jer su to već činili u dva navrata u Krasnodaru.

"Ono što sam ja video u toku utakmice u Krasnodaru jeste da oni dosta rizikuju u svojoj igri i mislim da najviše možemo da im zapretimo iz kontri. Mislim da mi krilni napadači svojom brzinom možemo da probijemo njihovu odbranu. Njihova poslednja linija ima određene nedostatke i tu ćemo mi tražiti svoju šansu", kaže Radonjić.

Jedan od aduta Crvene zvezde će, ma koliko to pogrešno zvučalo, biti i loša podloga na stadionu u Beogradu. Tu će biti i navijači crveno-belih.

"Ogromna je razlika u terenima. U Krasnodaru mi je prvih 15 minuta skoro svaka druga lopta pobegla jer je njihova podloga mnogo brza. Mi smo navikli na naš teren i mislim daće i njima biti teško, kao što je nama bilo na početku meča u gostima. Mada, oni imaju još jednu otežavajuću okolnost, a to su naši navijači. Kada osete atmosferu pri izlasku na teren siguran sam da će se uplašiti. S obzirom na to da sam kao dečak stalno išao na sever znam odlično šta sve naši navijači mogu da naprave. Siguran sam da će atmosfera biti nezaboravna i da će nas podrška sa tribina nositi na terenu", kaže Radonjić.

Navijači su do sada odgovorili na poziv trenera Vladana Milojevića, pa su već od ponedeljka veliki redovi ispred blagajni "Rajka Mitića". Crvena zvezda i Krasnodar igraju revanš meč u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve