Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.08.2017.

09:01

Humani 'večiti' – Partizan i Zvezda daju krv

Fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda, u saradnji sa Institutom za transfuziju Srbije, učestvovaće u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Humani 'večiti' – Partizan i Zvezda daju krv
Ilustracija (Photo by Mario Villafuerte/Getty Images)

Što se tiče 'crno-belih', akcija će biti sprovedena u restoranu na istočnoj tribini stadiona u Humskoj, u nedelju od 10 do 15 sati.

"Zbog alarmantnosti situacije na koju su ukazali sve relevantne zdravstvene ustanove, akciji dobrovoljnog davanja krvi pristupiće i čitav prvi tim FK Partizan, predvođen Miroslavom Đukićem i stručnim štabom, koji će u navedenom terminu doći i dati krv", navodi se u saopštenju crno-belih.

Kako se ističe, i pored prisutnog umora, potrebnog perioda za oporavak, puta za Mađarsku na odlučujući meč za Evropu, prvotimci Partizana će još jednom pokazati svoju ljudskost i karakter odlučivši se da svojim ličnim primerom ukažu na alarmantnost situacije i daju krv najugroženijima.

"Napominjemo da su krvne jedinice preko potrebne kako bi se sprovele zakazane operacije i osigurao život bebama, dojiljama, starima i bolesnima! Svi dobrovoljni davaoci koji dođu i daju krv na poklon će dobiti kartu za utakmicu Partizan - Napredak, kao i poklone iz crno-belog butika", poručuju iz redova šampiona Srbije.

'Crveno-beli' nastavljaju sa tradicionalnom akcijom koja nosi naziv "Crveno-bela krv", u utorak i sredu od 9 do 18 sati.

Svi davaoci krvi na poklon dobiće ulaznicu za revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Krasnodara koji se igra u četvrtak od 21 sat.

"Dobrovoljno davanje krvi u utorak i sredu biće moguće od 9 do 18 sati. Nove zalihe krvi su uvek neophodne. Zato se akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije organizuje već 12. put. Svaka prethodna imala je izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta", navodi se na zvaničnom sajtu Zvezde.

Kako se dodaje, krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina, s tim da je potrebno da budu zdrave, naspavane i da obeduju pre davanja krvi, kao i da ne budu pod dejstvom alkohola iz drugih opijata.

"Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola", poručuju sa ‘Rajka Mitića’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve